Påskenøttene: 1. påskedag

jesus2

I dag er en stor dag. Ikke bare stod Jesus opp fra dødsriket etter å ha sloss med djevelen i 2 dager, men det er også den siste og avgjørende dagen for årets påskenøtter! Før vi begynner på dagens nøtter, så vil jeg gi deg litt informasjon om hva du skal gjøre om du nå sitter med masse svar skriblet ned på en serviett foran deg:

Hver dag har du, om du har svart riktig på spørsmålene, kommet fram til et løsningsord. Dette ordet får du av å sette sammen bokstavene i de gule rutene. Har du klart dette hver dag, så skal du nå sitte igjen med en løsningssetning på ti ord. DEN SETNINGEN er nøkkelen din til deltakelsen i kampen om en påskeegg fylt av masse digg godis. Send den inn til mwa015@student.uib.no innen onsdag klokka 16.00 og vent på telefon fra Hamar (eventuelt mail tilbake).

Ok, da var det unnagjort, da kjører vi på med dagens nøtter!

Først skal vi fram til en høyt elsket dame som hadde to sønner med rødt hår. Hun Hadde hun ikke dødd i en bilulykke, ville hun kanskje fortsatt vært gift med mannen som er verdens eldste tronarving. Hvem tenker vi på? 5 bokstaver.

Som masterstudent på siste halvåret gidder jeg ikke jobbe ved siden av studiene, og er derfor avhengig av hjelp fra mamma og pappa. Noe av det verste jeg vet er når de sier at «Marikken, disse pengene skal du bruke, uavkortet, på å dra til tannlegen». Jeg tipper Erna også har det sånn når noen midler i statsbudsjettet er dedikert til spesifikke formål. Hva er penger når det er bestemt hva de skal brukes på? 9 bokstaver.

Vi avslutter årets påskenøtter med noe som finnes i veldig mange land, i større eller mindre grad, men som mange påstår ikke fungerer så bra i praksis. Det man typisk sier, særlig om man vil kverulere litt, er at «det funker ikke, men det er det beste vi har». Nå i høst skal vi faktisk gjøre noe som vi får gjøre nettopp fordi vi har dette i Norge! Hva er det? 9 bokstaver.

Det var det for i år, kjære geografer. Jeg håper dere har lært mye nytt, og gleder meg til innboksen min fylles opp med svar.

16aprx

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s