Påskenøttene: Påskeaften

17aprx

Hei og velkommen til påskenøttene selveste påskeaften! Jeg håper du har fått besøk av påskeharen, hvis ikke kan du kose deg med bildet over. Men så må du begynne på nøttene! I dag er de skikkelig vanskelige, så du må nok bruke nøtta litt. Hø hø.

Dagens nøtter starter på et sted der jeg vil anta at mange av dere er på nå. Det er en kategori ferie som mange nordmenn velger i påska. Dere som velger dette alternativet, havner trolig i et par krangler med dem som sverger til by-påske. Hva slags tur er vi ute etter? 8 bokstaver.

På slike turer som dette, kan det være innmari kjekt å ha med noe litteratur. Har du ikke noe? Ikke noe problem! Det finnes mange steder på internett der man kan kjøpe bøker! På siden vi skal fram til kan du for så vidt kjøpe mye annet også: Hva med en huske til papegøyen din eller effektpedal? Nettsiden ble startet av Jeff Bezos i 1994 og er en av de største aktørene innen internetthandel. Hvilket selskap snakker vi om? 6 bokstaver.

Det neste vi skal fram til, høres ut som en snack, men er egentlig en fisk! Egentlig kan man bare kalle jente-fiskene dette navnet, guttene har et mindre kjent navn. Denne fisken er en av Norges viktigste oppdrettsfisker, og har av Aftenposten blitt kalt en ‘superhelt’! I Norge brukes fisken kun til revefor og agn, men om du har spist kaviar kan det godt hende det har kommet fra denne rakkeren! Hvilken fisk snakker vi om? 9 bokstaver.

Den neste nøtten kan både være en film og en dommedag. Hint: En gråtende Liv Tyler som gråter til sin fars død, samtidig som hennes far synger og spiller. Tar du an? 10 bokstaver.

Videre skal vi til en type stein, men en stein du trolig ikke har lært om i noen fag noensinne. Som regel er alle disse steinene ca. like store, og med ca. like dimensjoner – for det er liksom noe av poenget med denne steinen. Hvilken stein snakker vi om? 8 bokstaver.

Neste nøtt handler om noe HELT annet. Synes du det er litt slitsomt med en så brå overgang til noe helt annet? Det kan nok også mennesker med denne diagnosen synes. Det siste året har diagnosen fått mye oppmerksomhet gjennom programmer som «jeg mot meg» og «SKAM». Hva er man om man har denne diagnosen? 7 bokstaver.

Apropos SKAM: I denne serien finner vi et utmerket eksempel på et teleskopord. Eller, kanskje rettere sagt et teleskopnavn? Brangelina, Bennifer, Vinnifer og Billary har ingenting opp mot vårt eget, norske teleskopnavn fra forrige SKAM-sesong… hva er navnet? 4 bokstaver.

Visste du at Bergen har vært vert for Melodi Grand prix? ÅJADDA! I 1986 kom melodifestivalen til byen mellom de syv fjell, og en Belgier vant. Hva het hun? Hvis du klarer deg uten google her er du god! 6+3 bokstaver.

Dette burde være vanskelig nok til å holde dere opptatt og ute av trøbbel hele lørdagen. Masse lykke til, geografer!

15apr

 

 

Hver dag vil påskenøttene lede deg fram til et ord, og etter 10 dager skal du da sitte igjen med en setning bestående av 10 ord. Dette er vinnersetningen! 

Når du tror du vet vinnersetningen, send den inn til: mwa015@student.uib.no. Da er du med i trekningen om et fantastisk påskeegg, fylt til randen av alt godt du kan tenke deg!

Lykke til med nøtteknekkinga!

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s