Påskenøttene: 11 april

Velkommen tilbake til påskenøttene! I dag er det en kort og god nøtt til dere.

11apr.jpg

I nøttene i dag skal vi innom to viktige menn. Vi begynner med den første.

Han ble født i 1962 i Ålesund og er utdannet psykolog, hjerneforsker og professor i nevrovitenskap. I 2014 fikk han nobelprisen (selv om han måtte dele den med to andre. Hvem er han? 6+5 bokstaver

Mann nummer to ble født i  Porsgrunn i 1978, og er sønn av to lærere. Han har studiekompetanse fra Porsgrunn vgs. og en mastergrad i statsvitenskap. Han har jobbet mye som journalist, både i Porsgrunns dagblad og i Varden. Han har også vært en aktiv debattant i mange aviser. Likevel er han kanskje best kjent som minister. Vi vil ha mellomnavnet hans, 3 bokstaver.

Synes du kjønnsbalansen i dagens quiz var litt skeiv? Det var den nemlig. Men til gjengjeld var den veldig kort, så nå kan du bruke resten av tiden du hadde satt av til å løse nøttene på å lese deg opp på kjønnsforskjeller i samfunnet istedenfor.

11aprx

Hver dag vil påskenøttene lede deg fram til et ord, og etter 10 dager skal du da sitte igjen med en setning bestående av 10 ord. Dette er vinnersetningen! 

Når du tror du vet vinnersetningen, send den inn til: mwa015@student-uib.no. Da er du med i trekningen om et fantastisk påskeegg, fylt til randen av alt godt du kan tenke deg!

Lykke til med nøtteknekkinga!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s