Påskenøttene: 10 april

Ny dag, nye nøtter!

 

10apr

I dag starter ferden i en forelesning der Grethe Rusten snakker om selskaper som later som om de er mer miljøvennlige enn de er. For eksempel ved at de planter et tre for hvert produkt de selger, men ikke endrer praksis ved å for eksempel rense avfallsprodukter før de kaster dem. Plutselig blir Grethe stille.. Hva var begrepet for dette igjen? Hun har visst helt glemt det. Kan du hjelpe henne? 12 bokstaver.

I pausen blir du stående og diskutere Trump med dine medstudenter. Marta hiver seg inn i debatten, hun mener at Trump minner om en tidligere republikansk president. Initialene hans er de samme som et kjent og kjært norsk band, og presidenten hadde Richard Nixon som sin visepresident! Hvem tenker vi på? Etternavnet, takk. 10 bokstaver.

Kompisen din, Olav, stopper deg på vei ut av kantina for å høre om du vil komme i bursdagsfeiringen hans. Han har valgt å kalle arrangementet etter en kjent merkedag som vi har fra en annen kjent Olav, nemlig Olav den hellige. 29. juli feirer vi nemlig at han døde. Hva heter bursdagsarrangementet til kameraten din? 5 bokstaver.

Helt siden du våknet opp har du hatt en sang på hjernen, og du klarer ikke få den ut. Mens du går opp trappene på Upihl nynner du de få ordene du kan.. «but you didnt have to blaaaaaaaa me ooout. Make it like it never happened and that we were nothing. Now you blaaa blablaaaa, but you treat me like a stranger and that feels blaaa blaaa». Det plager deg at du ikke kommer på resten av teksten, og ikke kan du google det heller, for du kommer ikke på artistnavnet! Eller, gjør du det? 5 bokstaver.

Du googler noe så generelt som «musikk» for å prøve å komme på artisten, men da kommer du over et utrolig kult album.  Albumet er gitt ut av et av de mest kjente bandene i verden. De ga det ut like før sin 6. turné, men spilte INGEN av sangene fra albumet på turneen, fordi de var for kompliserte for å fremføre live. Ganske utrolig, hva!? Hva heter albumet? 8 bokstaver.

På vei ut av SV-fakultetet møter du lederen for fagutvalget. 4+5 boksatver.

Solen skinner i Bergen, og du bestemmer deg for å besøke kanskje den mest kjente turistattraksjonen. Den har vært mulig å besøke siden 1918, og er hele 850 meter lang! Hvilken turistattraksjon tenker vi på? 9 bokstaver.

Vel framme på turiststedet finner du et kart på bakken. Det må være mistet av noen turister, tenker du, og plukker opp kartet. Men, hva er dette? Kartet er nesten uleselig, det består jo nesten utelukkende  av masse linjer! Du blir sittende å studere dette en lang stund. Hva betyr disse strekene? Så kommer du på at dette har du jo lært om i kartografi! Hva heter karttypen? 12 bokstaver.

 

10apr

Hver dag vil påskenøttene lede deg fram til et ord, og etter 10 dager skal du da sitte igjen med en setning bestående av 10 ord. Dette er vinnersetningen! 

Når du tror du vet vinnersetningen, send den inn til: mwa015@student-uib.no. Da er du med i trekningen om et fantastisk påskeegg, fylt til randen av alt godt du kan tenke deg!

Lykke til med nøtteknekkinga!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s