Tyvende desember

Grethe skottet bort på Donald Trump, som hadde fått låne en PC på et kontor som til vanlig ble brukt av PhD-student Helge. Han pleide bare å være her på kvelden uansett, så Grethe regnet med at han ikke hadde noe imot at den neste USAske presidenten benyttet seg av PCen hans.

– Så… Du sa at Marie Louise hadde sagt noe om et bilde som lå på dataen hennes?

Grethe nikket til den kommende presidenten, og han foldet hendene.

– Jeg og mine menn går igjennom alle filene til Marie Louise nå. Hvis det er noe der, så kan du stole på at vi finner det. Men nå må du la meg jobbe i fred.

Trump snudde seg tilbake mot skjermen.

trump

Grethe kikket videre inn i gangen. I akvariet hadde de ellers så livlige naturgeografene måttet gi bort plassene sine til 10 CIA-agenter som alle satt og jobbet med å finne ut hva Marie Louise kan ha hatt liggende på dataen sin som var så viktig.

Det hadde ikke vært gøy å velge mellom hvilke studenter som måtte gi opp lesesalen sin, fakultetsledelsen hadde jo en policy på å ikke si høyt hvem de mente var viktigst av natur- og samfunnsgeografene. Men i en sånn situasjon fikk denne policyen vike. Grethe Meling var sikker på at naturgeografene tålte dette slaget i trynet, hvis de i det hele tatt var smarte nok til å skjønne at det var et slag.

Hun ruslet rundt i gangene, og så at en av CIA-agentene satt inne på kopirommet som var ment for studentene. Grethe hadde lenge tenkt på at dette rommet ikke var lydisolert, men at det burde vært det. Hun bestemte seg for å sjekke hvor mye man faktisk hørte av det som ble sagt der inne, slik at hun kunne slå i bordet med det i møte med SiBs eiendomsavdeling senere.

– Hvordan vil du at jeg skal takle den oppståtte situasjonen? hørte hun agenten si.

Grethe rynket brynene. Hadde de klart å finne passordet til Marie Louise sin bruker? Og hadde de funnet noe av interesse? CIA-agenten fortsatte:

– Jeg forstår at ingen må få vite dette. Vi skal få dekket over det. Vi bare gjør som i Irak.

cia1.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s