Syttende desember

Etter nesten fjorten timer i Mallorca hadde Grethe funnet seg en ny bluse, og til og med et matchende skjørt. Det var et fint sett og hun gledet seg allerede til å vise det frem til kollegaene hjemme i Bergen. Hun så bort på Carl og Trude som satt på bassengkanten.

15592217_10157819907625262_2059780419_n

Plutselig føltes alt galt for Grethe. Mens Bergen stod på hodet, var hun på Mallorca og solte seg! Grethe fant ikke roen lenger. Hun visste ikke en gang om hun kunne stole på disse to politikerne som fjollet seg ved bassengkanten. Hvor mye brydde de seg egentlig om hva som foregikk i Bergen? Grethe kunne bare vite en ting sikkert på dette tidspunktet, nemlig at hun selv brydde seg. Grethe ringte derfor sin venninne umiddelbart. Venninnen var kjapp med å ta telefonen.

– Hallo, det e Ragnhild…Overå…eller, kem e det som ringe?

– Hei Ragga. Det e meg, Grethå di, men eg ringe frå et spansk nummer! Eg må snakka med deg.

– Ja, no eller? Eg står på vinmonopolet akkurat no, tenkte å kjøpa vin til jentekvelden vår i kveld.  Vent litt, e du i Spania?

Grethe fortalte trist sin gode venninne at hun hadde reist til Mallorca, men at det var et stort feilgrep. Det eneste hun ville, var å dra tilbake til Bergen og løse mysteriet. Grethe fortalte også at hun helt hadde glemt deres månedlige jentekveld, som alltid er første lørdag etter lønning. De ble derfor enige om at Grethe skulle ta første fly hjem, og at Ragnhild ikke trengte å kjøpe vin på polet, for det var tross alt mye billigere å kjøpe vin på tax freen.

– Sjåast i kveld då, Grethå mi. No vart eg letta, for eg har gleda meg sånn til denna jentekvelden vår midt oppi all dinna eksamensrettinga, sa Ragnhild og la på røret.

15595522_10157820057910262_1589101489_o

Grethe så igjen bort på Carl og Trude som skrattlo over hver sin mojito, mens de snakket om konspirasjonen «global oppvarming».

– Det var jo ikke biler på vikingtiden, men det var varmere da enn nå i dag! Bil og vikinger HAHA, lo Carl og Trude nikket ivrig og tok på mer leppestift.

Grethe tok beslutningen om å dra uten å ta farvel. Hun kom ikke så godt overens med Carl og Trude uansett, og nå var hun solbrent. En time senere satt Grethe på flyet hjem til Bergen.

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s