Sekstende desember

drevland-blogg

– Det var her, på geobloggen, at jeg fant ut hva som skulle være min neste livsoppgave, sier Trude Drevland engasjert.

Hun spiller av lydopptakene fra Grethe Melings semistrukturerte intervjuer og nikker anerkjennende mens de spilles av.

– Det er tydelig at dere trenger min hjelp her, sier hun.

På den andre siden av bordet sitter Grethe Meling. Hun er fortsatt usikker på hva den tidligere ordføreren egentlig kan bidra med, men tenker at all hjelp er god hjelp.

– Æ ser at du er i tvil over hva æ kan gjøra for å finne morderen. Men du skal vite det, Grethe, at æ har mine kontakta. Æ har faktisk snakket litt med dem som sitter med budsjetteringa i staten om dette herran, og de har lova mæ at de ska sette av 6 milliona på statsbudsjettet te å finne ut av kæm som e den skyldige. Disse pengan skulle bare gå te et sånt miljø-prosjekt på SV uansett, så dæm er det enkelt å flytte over.

– Disse klimagreian e det jo ikke så viktig å forske på uansett, du vet vel at det alltid har vært naturlige variasjona, Grethe? Æ seie som han Carl, vi sløser bort penga på dette herran. Æ har jo nå fått han til å gå ut offentlig med disse nye faktaene om klimaendringene, slik at folk kan slutte å gi penger til forskerne, og heller gi penger til mæ. Eller, oss, da. Så denne morderen skal vi nok finne ganske kjapt.

dax18

Grethe husket tilbake til da Carl I hagen hadde vært på Dagsnytt 18, og lurte på om han begynte å bli litt surrete på sine gamle dager. Hun valgte å ikke ta opp klimadebatten med Drevland. Tross alt skulle hun jo hjelpe til med å finne den skyldige.

– Du Grethe, no foreslår æ at du og æ stikk ned til Mallorca en tur. Han Carl har et hus der nede som vi kan slappe av i mens hele denne etterforskninga ledes. Carl sa han hadde ringt nånn som kunne ta det herifra, så bare seeeeenk skuldra.

Ja, ja. Litt sol hadde vel ikke skadet. Og Grethe kunne trenge en ny bluse. Hun takket ja til Drevlands forslag.

drevland-fly

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s