Femtende desember

– Æ e på saken! Akkurat som æ føle att Bergen e min by, så føle æ at SV-fakultetet og SV sin julegrøt er mitt fakultet og min julegrøt!

Stemmen til Trude Drevland skingrer over Museplass idet Grethe Meling passerer. «Å nei, nå har det gått politikk i dette også», tenkte hun.

bt_14desGrethe legger armen beskyttende over hodet idet Drevland knuser en champagneflaske mot den store statuen som Grethe bare pleier å kalle «tissestatuen», siden man kan se tissen på den om man står i riktig vinkel.

– Æ omdøpe denne statuen til «SV-fakultetets julegrøtpremiestatue!» roper Drevland.

Grethe Meling setter opp farta og småløper mot kontoret sitt. Hun skjønner at det kommer til å bli enda vanskeligere å etterforske denne saken nå som politikerne har lest om den i media og begynt å legge prestisje i det. Kanskje hun ikke burde latt fagutvalgets IR-representant Marikken snakke med Bergen Student-TV? Nå er det uansett for sent. Saken omtales i både nasjonal og internasjonal presse, og alle skal ha sin del av kaka. Hun hadde til og med hørt rykter om at programlederen bak den kjente podcasten «Serial» hadde tenkt til å lage en oppfølger basert på julegrøtmysteriet.

Grethe gjør et kjapt Kvasir-søk på «julegrøtmysteriet #Hjelpmarta». Det renner inn med treff. Alt fra de mer rett-fram faktaopplysningene til de drøyere konspirasjonsteoriene om at CIA ga julegrøtmandelen til Al Quaida for å rette opp i en gammel familiefeide. Ryktene sier at Tor Halfdan Aase er involvert for å undersøke hvilken rolle ære spiller i denne gaveutvekslingen.

Ellers ikke noe nytt.

Grethe sukker og går inn på sin yndlingsnettside, Kvinneguiden. Utallige problemer har hun fått hjelp til her, men dette blir nok for stort, tenker hun bedrøvet. For det finnes vel ingen som skriver råd om hvordan bli flinkere til å løse kriminalsaker?

Men vent nå litt – hva var det? En forum-tråd Grethe ikke hadde sett før. Overrasket klikket Grethe på lenken. Hva? Hadde tyven/morderen lettet sitt hjerte på Kvinneguidens forum?

kg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s