Fjortende desember

«Helledussen» tenkte Grethe med seg selv. Hun hadde fått så mange anonyme tips om hvem den mulige gjerningsmannen kunne være. Flere mente at det kunne være Anders Lundberg, men Grethe hadde avskrevet dette etter at hun hadde brukt en «face comparison» app som ikke fant noen likheter mellom de to vedkommende.

Like før Grethe skulle gå til lunsj, banket en mannlig, liten bachelorstudent på døren til Grethe.

– Jeg vet hvem det er. Han var seminarlederen min i GEO 100.

Grethe tok seg til brystet.

– Å nei! Så det ER en geografistudent på bildet.

Grethe rotet febrilsk fram et semistrukturert intervju, klar til å intervjue den nye informanten, men da hun så opp igjen løp han bort og ut til heisen. Han stod og trykket på heisknappene, men heisen som kom var fyllt med folk som skulle opp. Dermed tok Grethe ham igjen.

– Ka e det?  Kor ska du? Detta går bra, du skal få vere anonym!

Bachelorstudenten sukket, og ble med Grethe inn på kontoret og de satte i gang med det semistrukturerte intervjuet. Det kom fram at det var Fredrik Hasselberg på bildet, halvveis i intervjuet, men Grethe insisterte på å fullføre det semistrukturerte intervjuet.

Etter intervjuet fant Grethe fram et bilde av den tidligere masterstudenten, Fredrik.

fredrik_hasselberg

Det lå langt inne for Grethe å anse ham som hovedmistenkt, men hun tilkalte ham umiddelbart inn til både et semistrukturert intervju og en kvantitativ spørreundersøkelse. Dette skulle gjøres ordentlig. Hun var heldig, Fredrik satt på lesesalen og kom rett inn til Grethe.

Etter intervjuet var Grethe helt blank. Til og med i øynene. Fredrik hadde lagt seg helt flat. Han var så bitter og lei seg for at han ikke lenger var en masterstudent, og derfor ikke invitert til julebordet. Han hadde derfor stjålet nøklene til Astri, kjæresten hans, for å spionere på alle de som fremdeles var geostudenter. Grethe hadde kjørt funnene fra det semistrukturerte intervjuet i NVIVO, og den kvantitative spørreundersøkelsen i SPSS og funnet ut at Fredrik var uskyldig. Grethe var lettet.

Da Grethe gikk for dagen og låste døren, fikk hun en uggen følelse. Den skyldige var fremdeles på frifot.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s