Trettende desember

Astri Mienna og Henriette Crook gikk skjelvende opp til 7. etasje. Hvert trappetrinn brakte dem nærmere Grethes avhørshule. Henriette så bort på venninnen sin.

-Jeg er redd, Astri.

Astri tok Henriette i hånden og sa:

– Det går bra. Vi har jo ikke gjort noe. Og vi vet like godt begge to at vi bare dreit i de der matmailene og bare bestilte mat på slump. Kanskje vi bare skal være ærlige og si det? At vi rett og slett ikke leste mailene og derfor ikke visste at Marie Louise er allergisk peanøtter, pecannøtter, mandler, hasselnøtter, eple, pære, noen typer melon, midd og støv.

Begge tok dype åndedrag da de kom fram til døren til Grethe Meling sitt kontor. Astri ga Henriette et siste blikk idet de banket på døren og hun hvisket:

-Du var forresten skikkelig fin på julebordet altså. Brukte du krølltang eller rettetang for å få så fine krøller?

Henriette rakk ikke å svare, Grethe stod allerede i døråpningen.

-Ja, no har eg venta på dåkke. Kom inn, og så skal me setta i gong med det semistrukturerte intervjuet.

Jentene var inne hos Grethe i 45 minutter, akkurat nok tid til å gå gjennom hele det semistrukturerte intervjuet. Grethe hadde faktisk forberedt seg litt ekstra siden dette var et gruppeintervju. Etter det semistrukturerte intervjuet hadde Grethe fått medlidenhet for de to jentene. Deres alibi var vanntett. Astri Mienna hadde fortalt at hun faktisk hadde lagt merke til at nøklene til Fensal var borte fra kommoden hjemme hos seg den dagen det var julebord, men i løpet av den samme kvelden hadde nøklene plutselig havnet i jakkelommen hennes. Hun hadde ikke tenkt noe særlig over det da, siden Henriette hadde en ekstra nøkkel som kunne låse dem inn på Fensal.

Grethe hadde tenkt at dette var mistenksomt. Hadde noen som ikke var påmeldt til julebordet fått tak i nøkkelen og låst seg inn på Fensal? Hadde denne personen låst seg inn på Fensal for å putte peanøtter, pecannøtter, mandler, hasselnøtter, eple, pære, noen typer melon, midd og støv oppi maten slik at Mama Lou døde? Og var dette i så fall den samme personen som hadde stjålet julegrøtpremien?

Det gikk en frysning nedover ryggen til Grethe. Hun kom på at hun på et tidspunkt hadde tatt en selfie på julebordet, og hadde det ikke vært noe rart i bakgrunnen? Hun tok umiddelbart opp telefonen og fant fram selfien. Søren! Hun hadde tatt selfien med sånn snapfilter, og dermed hadde bakgrunnen blitt vrengt og uklar. Hun zoomet likevel inn på det ubestemmelige i bakgrunnen. Hun gispet.

untitled

Det var utvilsomt en mannsskikkelse. Kvaliteten var dårlig, men god nok til å se at dette ikke hadde vært en gjest på julebordet. Hvem var denne skikkelsen, og var han den skyldige?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s