Lederskifte i fagutvalget

Nytt semester – nytt styre i det kongelige norske geografiske fagutvalg! På allmøtet før geokvissen tirsdag kveld ble det endelig formelt: Vi har fått et lederskifte i fagutvalget. Her kan du bli bedre kjent med dem som nå sitter i Fagutvalget.

ledernestleder

Nestleder Anna D. Alstad og leder Lars Petter Klem tar nå over roret i FU-båten.

 

lpklem– Jævlig glup leder

Nyutnevnt leder, Lars Petter Klem, begynte på geografi allerede i 1974. Nå er han tilbake for å fullføre mastergraden sin, og tar seg samtidig tid til å lede FU-skuta. Jeg spør ham om hva som kommer til å være hans fremste kampsak som leder for fagutvalget:

– I den grad man kan snakke om kampsak så er det jo å sørge for at vi holder instituttet i ørene og sørger for en god tilrettelegging av hverdagen for studentene.

Lars Petter, ofte kalt LP på folkemunne, mener det er viktig at studentene vet hva de har krav på.

– Dette er jo vår felles arbeidsplass og studenter og ansatte er gjensidig avhengig av hverandre. Det fordrer jo da at vi gjør en god jobb og forteller studentene hva fagutvalget er og hvilke muligheter de faktisk besitter i å styre over sin egen arbeidsdag. Uten innspill blir vi fort satt på sidelinjen.

Og med LP som leder, er nok fagutvalget i trygge hender. Han har nemlig gjort dette før. Da han var leder forrige gang, for tre år siden, fikk han utrettet mye:

– Sist jeg var leder rettet vi mye arbeid med å opprette kontakt med andre geografimiljøer i Norge og internasjonalt hvor vi blant annet ble medlem av den europeiske organisasjonen for geografistudenter (EGEA) med tilhørende utveksling. Jeg er fortsatt ganske opptatt av viktigheten rundt det å møte fagfrender fra andre institusjoner og vil derfor se litt på hva som er reelt mulig å få til på dette feltet igjen.

Før jeg avslutter intervjuet med Lars Petter, stiller jeg et siste, avgjørende spørsmål: Hva karakteriserer deg som leder?

Svarer kommer kjapt.

– Jeg er jævlig glup.

analstadBest på å være nest best

Anna Alstad er 24 år og kom nettopp hjem fra et år på utveksling i Sør-Afrika, og det er med stor iver og entusiasme hun går inn som nestleder i fagutvalget.Anna spesialiserer seg på å være nestleder dette året: I tillegg til å være nestleder i fagutvalget er hun nestleder både i Senterpartiets studentlag i Bergen, samt i styret i kollektivet der hun bor.

Denne iveren og entusiasmen kommer tydelig fram når jeg spør Anna hvorfor hun ønsket å være nestledet i fagutvalget.

– Jeg  ble foreslått som nestleder fordi jeg sølte en kopp kaffe utover bordet, hevder hun.

Annas jobb for det neste året, er å hjelpe Lars Petter med å sture fagutvalg-skuta på en god og trygg måte. I tillegg ønsker hun å bidra med å skape god stemning.

– Som nestleder i FU skal jeg prøve å passe på at alle geografistudentene har det bra på studiet og gjøre alt jeg kan for at vi skal drikke enda mer øl/solo og ha det koselig sammen.

skjermbilde-2016-09-22-kl-22-17-45

I tillegg til å være med i FU, synger Anna i kor. Hun elsker melk, og når hun blir stor skal hun bli melkebonde. Ja, også er hun dritkul!

kent

Passer på pungen

– Som økonomiansvarlig er det i hovedsak forvalting av fagutvalgets pengepung og årsregnskap som er hovedoppgavene, sier Kent Hjalmar Olsen.

I tillegg til å være nordlending og å dele ut informasjon ved SiBs infosenter på studenttorget, jobber Kent hver dag for at fagutvalget skal ha de nødvendige midlene for å fortsette drifta.

I tillegg til å passe på inntektene og utgiftene kommer søknad om grunnstøtte, disponering av konto til overføringer fra instituttet når de støtter oss med penger til blant annet fagkritisk dag.

Kent forklarer at han trives godt som økonomiansvarlig.

– Medlemmene i fagutvalget legger ut for utgifter de har i forbindelser med vervene sine, de som har kvittering på utgiftene kan komme til meg for å få penger tilbake.

akFår fart på festinga

I år har også fagutvalget fått et helt nytt verv: En egen sosialansvarlig (SA). SA’en skal sørge for at fagutvalget ikke glemmer å ha det gøy mellom alle de viktige sakene og avgjørelsene som skal tas. Den første SA’en er Anne Kathrine Wenaas Ribe.

– Hvem er du?

– Jeg er en masterstudent som brenner for kystlynghei. Høhø.

Anne Kathrines humor er så tørr at lyngen i Fjeld kommune lett tar fyr. Og flaks er det, siden det er nettopp dette hun skriver masteroppgaven sin om!

Sandefjordsjenta bor i en leilighet som instituttleder Svein Olaf Dahl stadig omtaler som «partysentralen i Bergen», så det er nok få som egner seg bedre til å stå for det sosiale. AK gleder seg til å være fagutvalgets første SA, og har spesielt én sak hun skal kjempe med nebb og klør for:

– Tidenes sit-sit! sier Anne Kathrine.

Og noe mer om hva disse sit-sit greiene betyr, vil hun ikke avsløre.

– Den eneste måte å finne ut av hva det er på er ved å bli med i fagutvalget!

Resten av de utvalgte

Selv om de ikke er presentert like nøye, er de resterende vervene minst like viktige. De er som følger:

 

img_20160920_185520

 

Representanter til Undervisningsutvalget:

Per Gunnar Sakseid og Kristian Wilén Haaland

Vara: Astrid Maria Cabrera

 

 

ronyas

 

Representanter til Studentutvalget:

Anne Sofie Hovden / Ronya Reitan Solberg (50% stilling hver)

Vara: Kent H. Olsen

 

 

 

img_20160920_185953

 

Representanter til Instituttrådet:

Petter Skogen og Marikken W. Wathne

Vara: Carsten Bugge

 

 

img_20160920_212214

 

Geobloggen:

Astri Mienna og Marikken W. Wathne

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fagkritisk dag-komité: Marikken Wullf Wathne, Oda Steen Sofienlund, Per Gunnar Sakseid, Astrid Maria Cabrera, Anna Dypwad Alstad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Styret: Henriette Crook, Astrid Maria Cabrera, Carsten Bugge, Anne Kathrine Wenaas Ribe, Mikal Haugen, Per Gunnar Sakseid

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s