Geografisk helaften!

image

«Egget»

Den geografiske helaften som fant sted torsdag 3. mars ble en vellykket og innholdsrik dag både for store og små geografer! Det kan geobloggen skrive under på, som selvfølgelig var tilstede. Dagen startet med fagkritisk dag hvor vi fikk innslag fra forskjellige parter og fagdisipliner. I år havnet fokuset på samfunnsviterens rolle i krisesituasjoner.

 

geohelaften4Dette ble en lærerik dag hvor det ble bl.a lagt frem hvordan kartlegging og informasjonsuthenting kunne foregå i kriserammede land, takket være utviklet teknologi er det mulig å kartlegge informasjon hentet fra direktesendte bilder i rammede områder. «SBTF – Stand by task force» er en slik gruppe som er drevet av frivillig deltakere fra hele verden. Sammen arbeider de med å behandle informasjon som kan vær nyttig til forskjellige organisasjoner som prøver å hjelpe et rammet område.

Vi fikk også høre hvordan feltarbeidet til Arne Strand foregikk i et risikofylt land som Afghanistan. Viktig faktorer her var relasjonsbygging og tillit. Kan du stole på informanten som skal ta deg med for å treffe nye kilder? Det kom tips til yngre forskere hvor viktig det var å gjøre skikkelig grunnarbeid om tidligere historie og kultur for å oppnå tillit. Det ble også erfart fra Arne at det var i de mest uventete situasjonene en teori ofte ble dannet.

image

Senere på dagen fikk vi servert nydelig lunsj fra SIB Catering med påfyll av kaffe og kaker. Etterpå fortsatte dagen med innslag fra andre interessante forelesere!

geohelaften2

På kvelden var det duket for quiz på det akademiske kvarteret. Et godt oppmøte og iherdig innsats sørget for kvelden ble vellykket. Det ser også ut som et større flertall av førsteklassinger er med på å fylle quizlagene som viser at en god gjeng engasjerte andreklassinger har gjort en god jobb med å promotere quizer og arrangementer.

En stor takk til de ulike fagutvalgene som har arrangert fagkritisk dag og geoklubben for en fantastisk avslutning!

Tekst og bilder: Petter Skogan

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s