Doktor GeoWho 17 og 18: De rullende steinene

Doktor GeoWho var klar for å ta en tur hjem. Han hadde reist mye i det siste og ville veldig gjerne hjem igjen. Han hadde ikke rukket å bake noen av de syv sortene enda, og snart var det jul. Når han satte tidsmaskinen på merket han at den ristet litt ekstra, lagde litt større lyder enn den vanligvis gjorde. Med et ganske så hardt smell landet maskinen. Han stakk hodet ut, her fikk han se en stor strand. Med ett ser han at stranden består av runde stener, hvor enn øye kunne se fantes disse stenene isteden for sand. Dr. GeoWho lurte veldig på hvor han var og hvorfor stenene var runde. Han fant en sten, tok den med seg i tidsmaskinen sin, og tenkte at neste gang han møtte på en geograf kunne han spørre om fenomenet. Han skrudde igjen tidsmaskinen på. Nå var han fast bestemt på å reise hjem.

SONY DSC

Wow! Så fine steiner! Knut får en idé om at de må ha blitt skapt av å rulle over hverandre, og på den måten bli slipt ned til å bli runde. Bak øret skriver han at han må huske å spørre noen om dette ved en senere anledning.

Denne gangen ristet maskinen hardere og bråkte mye mer en sist. Med et øredøvende smell landet maskinen. «Oi,» tenkte Knut. «Dette er ikke bra». Da han gikk ut av maskinen så han at han slettes ikke var hjemme. Tidsmaskinen hadde landet på et tak og doktoren så seg rundt. Hvor kunne han være? Langt borte så han noe som virket kjent, ett stort tårn med klokke i. Det var Big Ben, og byen var London. «Oi,» tenkte Knut, igjen… «Dette er ikke hjemme. Og dette har jeg ikke tid til”, han gikk rett inn i maskinen og trykte på knappen. Ingenting skjedde. Han prøvde en gang til. Fortsatt ingenting… Maskinen var helt død. Knut ble litt stresset. ”Jeg vet verken hvor jeg er eller hvilket år det er”.

Knut ser seg rundt og ser en dør. Han tenker at han får gå å forhøre seg litt rundt, kanskje finner han noen med litt teknisk kunnskap som kan hjelpe han med maskinen.

korridor

Den døra prøver jeg!

Han går ned en korridoren, og banker på den første døren han ser. Ingen svarer. Han banker på neste dør, og på andre siden hører han musikk som spiller. Døren svinger opp, en ung mann med en sigarett i hånden og lang lugg står i døra.

”Ello´Mate!”. ”Hi, my name is Knut, and this might be a weird question, but what year is this?”

Den unge mannen i døren ser rart på Knut, før ansiktet han sakte men sikkert vrenger seg over i ett utrykk av entusiasme og sjokk. ”No way, are you from the future?” Knut svarer som best han kan ”Well, that depends on the year”. ”Thats amazing, come in come in!” ”Mick, ey, Mick, you need to meet Knoot, hes from the future”, roper den unge mannen ut i rommet. ”Do you want a drink man? We`re just jammin´”. Når de kommer inn i stuen sitter det fire andre personer med hver sine instrumenter og røyken ligger tykt i rommet.

”Check it out guys, this is Knoot from the future”. Knut visste jo enda ikke hvilket år han var i, men fant ut at det var best å ikke kverulere. ”Sit down, sit down, you have to tell us all about it” sa den unge mannen. ”Well” begynte Knut, ”It all started one day at the university, I went out in the cortyard and there was this big machine..” Guttene var så entusiastiske og ville høre mer og mer. Det endte med at Knut fortalte alle historiene mens de fulgte spent med og drinkene fløyt. Til sist spurte Mick, ”So where were you before you came here?” Knut svarte ”Well, i was at this big beach covered with rolling stones, and i wondered how they have been made so i even brought one”.

rolling-stones-1964

Plutselig hoppet Mick opp av sofaen og ropte ut ”Guys, thats perfect! That´s our name! Our band should be called The Rolling Stones!”. Alle guttene var enig i at det var perfekt navn til bandet deres. Kvelden gikk over i en kjempefeiring og selv om Knut enda ikke hadde kommet seg hjem, synes han det var helt greit.

Skrevet av Kent Hjalmar Olsen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s