Doktor GeoWho: Episode 3

«NEEEEEEEEEEEIIIIII!!!!!!»

Doktor GeoWho smeller igjen døra til tidstransporten like raskt som han hadde åpnet den. «Hva var det!?», tenker han. Forsiktig åpner han døra på gløtt igjen.

3des

Ute på en gresslette ser han en ung dame sitte med et pledd over knærne. Det tyder på litt kjølig klima, tenker Doktor GeoWho, og prøver å resonnere seg fram til hvor han har havnet denne gangen, ved å plotte inn tallene 2006 i den runde farkosten sin. Han snur seg rundt og får øye på et stort, erverdig murbygg.

«Wow, det er det anerkjente universitetet i Sheffield», sier Doktoren med store øyne.

Damen på plenen snur seg mot Knut og studerer transportmiddelet hans.

«Jøss, reiser du rundt i en jordklode?» spør hun. Knut blir overrasket. Han har jo funnet ut at jorda er rund sammen med Eratosthenus, men hvordan vet denne damen så mye om hvordan jorda ser ut?». «Jaja, det får jeg tenke mer på en annen gang», sier han til seg selv.

«Var det du som ropte så høyt? Hvem er du, og hva skjer?» spør han damen.

«Jeg heter Gill Valentine. Jeg er bare så UTROLIG irritert over at feminister ikke klarer å ta med i sine beregninger at kvinner har flere ulike tilhørligheter, utenom kun kjønn! En kvinne kan jo være både sort, homofil og handicappet, og hennes unike sammensetning av roller vil skape en helt særegen kontekst for henne,» sier Gill.

Doktoren tenker seg litt om. «Denne dama har mye mellom ørene,» tenker han.

«Mener du at det er litt som et veikryss? Noen er både damer og sorte, da er det på en måte som to veier som krysses. Andre er kvinner, homofile og handicappede, da blir det som tre veier som krysses. Alle disse vei-konstellasjonene vil jo skape ulike forhold – for det er jo ikke sånn at fire veier som krysses automatisk er dobbelt så ille som to veier som krysses. Det vil jo oppstå en helt ny, og annerledes, situasjon!», sier Doktoren.

Gill ser tenkende på Knut. Plutselig utbryter hun: «Doktor! Det er en fantastisk sammenlikning!». Hun begynner plutselig å skrive ned masse ord på et arc.. «Veier … Roads… Intersect… Intersectionality!».

«Tusen takk for at du hjalp meg videre i forskningsarbeidet mitt! Jeg skal aldri glemme deg, mister … eh, hva heter du egentlig?

«Du kan bare kalle meg GeoWho. Doktor GeoWho«, svarer Doktor GeoWho.

Gill smiler bredt og løper inn mot universitetet.

«My work here is done,» tenker doktoren, og stiger tilbake inn i tidskula.

dr.geowho

Hvor skal Doktor GeoWho reise i morgen? Skriv årstall og hvilken kjent geograf du vil sende Doktoren på besøk til i kommentarfeltet – Vi fikser resten!

Reklamer

2 thoughts on “Doktor GeoWho: Episode 3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s