En Geografisk Aften!

Tirsdags kveld vitnet om nok en vellykket runde med faglig-sosial geosnacks på instituttet i syvende etasje.

For de som ikke har fått med seg hva Geografisk Aften er så dreier det seg om foredrag holdt av personer eller grupper som jobber eller forsker innen geografifaget. Målet med disse arrangementene er å redusere avstanden mellom studenten og forskeren ved å møtes i en uformell setting utenom ordinære forelesninger hvor det faglige nivået er lagt frem på en slik måte at studenter fra alle årskull henger med i svingene.

Kveldens tema var Nepal, et land som har mye godsaker å by på for en geograf i felt. UiB og spesielt Institutt for geografi driver mye arbeid her og det var derfor spesielt spennende å høre hva ”vi” driver med der borte. Foredragene ble delt i to bolker; Samfunns- og utviklingsgeografi og naturgeografi.

Første mann i ilden var professor Tor Halfdan Aase som så og si kom rett fra felten i Nepal og India for å dele erfaringene sine med oss.

GAaften2.1

Her fikk vi innblikk i noe av forskningsarbeidet han er en del av, blant annet ICIMOD –  International Centre for Integrated Mountain Development som driver arbeid i områder langs hele Himalaya for å lære og lære bort hvordan fjellfolket kan håndtere og tilpasse seg etter klimaendringer.

Dette og mye mer fikk vi servert i første del av Geografisk Aften.

But wait, there´s more!

For å ta tak naturgeografidelen av del av kveldens tema måtte vi bevege oss høyere opp i Himalaya. Her fant vi PhD-stipendiat Ben Robson som også har drevet feltarbeid i Nepal, spesielt med fokus på glasiologi og remote sensing Foruten flotte bilder fra natur og fjellandsbyer fikk vi en bedre innsikt i hvordan isbreer i disse områdene kartlegges, hvor omfattende arbeidet kan være, og ikke minst hvordan det er å kommunisere og reise rundt i Himalaya.

GAadten2.2

Etter foredragene ble det gjennomført litt god gammeldags hengings før turen gikk videre for å finne byens billigste studentøl. Gikk du glipp av kvelden og lurer fælt på hvor dette stedet ligger? Blir du med neste gang skal vi fortelle deg hvor det er ;)

GAaften2.3

(Endre tenker tilbake på all den nye kunnskapen han har tilegnet seg i løpet av kvelden.)

(Endre tenker tilbake på all den nye kunnskapen han har tilegnet seg i løpet av kvelden.)

"Byens billigste studentøl"

«Byens billigste studentøl»

Til slutt vil vi Geografisk Klubb og Fagutvalget nok en gang takke Ben Robson og Tor Halfdan Aase for å stille opp på Geografisk Aften!

-Per Gunnar

(Tekst og bilder: Per Gunnar Sakseid) 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s