GEO100 på felt i Flåm

Kent Olsen og resten av GEO100 var denne uken på feltkurs til Flåm. Kent har skrevet om turen og tatt bilder til bloggen. 

Torsdag var det duket for det aller første feltkurset til studenter på GEO100, for mange av oss som nettopp har begynt en Bachelor var det det aller første feltkurset noen sinne.

blogginlegggeo100

Vi reiste fra Bergen kl 06.51 Torsdag morgen. Formålet med turen er å få øvet seg på observasjoner i felt, se noe av det vi har fått høre så mye om på forelesing og ikke minst skrive vår aller første feltrapport.

Feltkurset gikk til Flåm, her fikk vi en presentasjon fra brannsjef Reinhard Sørensen i Aurland kommune som omhandlet flommen i 2014.

Bilde1

Som sikkert mange av dere garvede GEO studenter har fått med seg, var det i 2014 en flom som førte til at Flåmselvi gikk over sine bredder, gravde ut store landmasser og skadet ni hus.

grjjorgepbloggFoto: Tore Meek / NTB scanpix

Sikringsarbeidet i elva er nå ferdigstilt. De har noen steder utvidet elven litt og fylt igjen massen som flommen tok med seg. Videre har de forsterket, eller ”plastret” elven i ”svingen”, der hvor elven dreier å vannet har truffet rett på elvebredden er der hvor den meste av skaden har skjedd.

geoblogg4

Bilde er tatt fra boren og oppover i elva. Til venstre var det en vei og en fjøs, begge raste ut i flommen. Vi ser steinene eller ”plastringen” som skal sikre at løs massene ikke raser ut ved neste flom.

geoblogg5

Her ser vi nedover i dalen mot fjorden. Vannet sto helt opp til kirkeveggen, kirken fikk en del vannskader og skal nå heves en meter over bakken.

Når man er i Flåm kommer man ikke utennom et besøk tilgeoblogg6

Hvis noen kunne tenkte seg å lese litt mer om turen kan dere ta en titt på instituttets hjemmeside; http://www.uib.no/geografi/91643/geo100-studenter-på-feltkurs-til-flåm .

Skrevet av: Kent Olsen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s