Boblende alumnustreff

2015-09-12 18.11.18

Finnes det noe bedre enn et rom fylt med geografer? Neppe!

Lørdag var Storelogen fylt til randen av denne fantastiske demografiske gruppen, om man kan kalle geografer det. Etter en dag fylt av spennende foredrag, quiz og bokbading, var geografene klare for en hyggelig og avslappende avslutning på alumnusdagen.

klimasamtalen

Tidligere på dagen hadde det vært arrangert en klimasamtale, samt bokbad og quiz.

På kvarteret var det satt opp et program som fikk det til å kile i geograf-hjernene. Etter instituttleder Svein Olaf Dahl hadde ønsket velkommen ventet en rekke spennende foredrag.

Tarje Wanvik fortalte den spennende kjærlighetshistorien mellom ham selv og fagfeltet geografi – et forhold preget av nyforelsket glede, sorg og gjensynsglede. Til alle de oppmøttes forlystelse, hadde Tarje også klart å snike inn bilder av kjente geografiforelesere. En trøtt Knut Hidle på hyttetur, en skeptisk Håvard Haarstad på inspeksjon i Flåm, Grethe Meling i Roma. Også Gro Aase hadde blitt lurt med i Tarjes historie.

Tarje + Geografi = Sant

Etter at kjærlighetshistorien fikk en lykkelig slutt, tok Peter Andersen over scenen. Peter fortalte om de negative aspektene ved å spise økologisk – et tema som ble heftig debattert langs bardisken litt senere på kvelden. Peter forklarte hvordan produksjonen av økologisk mat faktisk fører til høyere co2-utslipp enn matproduksjon ved konvensjonelle metoder.

alumnus19

Finnes det en gratis lunsj?

Og geografer går ikke lei av å snakke om mat. Knut Bjørn Lindkvist fortalte videre om den norske produksjonen av saltet torsk, og hvordan norske produsenter taper markedsandeler på det utenlandske markedet. Norsk torskeproduksjon er et tema mange geo-studenter har vært innom, men som nok mange synes det er spennende å høre mer om!

alumnus20

Mange fikk lyst på Bacalao under dette foredraget!

Utenom mat er geografer utrolig opptatte av andre geografer, og hva de driver med i dag. Behovet for å høre om andre geografers liv ble fylt da Heidi L. Neilsson, Einar Johan Grieg og Anne-Grete Bøe fortalte om hvor geografiutdannelsen har tatt dem videre. Heidi har blitt miljøsjef i Oslo havn, Einar Johan Grieg ble sykkelsjef i Bergen kommune og Anne-Grete Bøe jobber som overingeniør for reservoarteknologi i Statoil.

alumnus21

Noe av det geografer liker best å høre om: andre geografer og hva de jobber med!

2015-09-12 19.47.34

Heftig notering under foredrag om «Sykkelbyen Bergen»

Etter mye spennende faglig påfyll, gikk geografene tilbake til sin andre store interesse: mat. Til deilig indisk gryte og bobler i glasset ble både humøret og bekjentskapene enda bedre.

Flere bilder kan du se på UiB sine nettsider!

Hva likte du best ved årets alumnusdag? Skriv det i kommentarfeltet da, vel!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s