Vitnemålsseremonien 2015

Fredag 11.september arrangerte SV-fakultetet vitnemålsseremoni for bachelorstudenter som ble uteksaminerte i vår. Høres det kjedelig ut, sier du? Les videre og gled deg over hvorfor SV-studenter er uvurderlige, les hovedtaler Lars-Henrik Paarup Michelsens beste råd til SV-studenter og finn ut hvorfor jeg ikke burde invitert foreldrene mine til å komme og se på.

UiB har hatt vitnemålsseremonier de siste åtte årene, og i år var det rekordstort oppmøte med over 300 studenter og gjester. At dette kun var en brøkdel av alle uteksaminerte fra fakultetet var det ingen som så ut til å bry seg om, og Egget på Studentsenteret var pyntet til pomp og prakt (og med fire trompetister ved inngangen).

Geografi stilte med ti kandidater – ganske mye mindre enn det totale antall uteksaminerte geografer, men dog ikke et veldig dårlig tall. Siden visedekan og geograf Knut Hidle holdt tale og delte ut vitnemål til alle kandidatene fra fakultetet, kan man likevel si at institutt for geografi som vanlig stilte sterkt. (Og alle vet jo at geografer er kjente for å alltid møte opp i sosiale lag og lage god stemning, så intet nytt under solen!)

Vitnemålsseremoni Eriksen

Apropos solen, her skulle dere se at de uteksaminerte geografene stråler som soler, men til det var visst bildet alt for lite. Foto: Hilde Katrine Eriksen

Med oss på veien videre som alumner fra UiB fikk vi med oss noen velmenende ord fra Knut Hidle, studenttaler Oda Krogh Læret og hovedtaler Lars-Henrik Paarup Michelsen.

Knut Hidle kommenterte på dagens situasjon i verden under talen sin:

«På mange måter har vi vunnet et lotteri vi ikke visste fantes. La det ikke være en byrde, men la det være en glede. La det også være et ansvar.»

Han minte oss på at det er vi studenter som er framtiden, men at han faktisk ikke er noen spåmann:

«Dere er fremtiden. Så lurer dere kanskje på hva den vil bringe, men det kan jeg ikke svare på her nå.»

DSC_0849 Meling

Det kan kanskje ikke heller foreldrene våre, som veldig stolt stilte seg opp på ei fin rekke for å ta bilder av sine håpefulle etter seremonien. Foto: Grethe Meling

Andre som mente at vi SV-studenter hadde et særskilt ansvar i livet var studenttaler Oda Krogh Læret, som kommenterte at hvis det ikke hadde vært for SV-studentene, så hadde ingen av de store studentorganisasjonene (som Studvest, Srib og Samfunnslogen) overlevd.

«Hva er det som kjennetegner alle de store studentorganisasjonene? De drives av SV-studenter»

Det er tydelig at vi settes pris på. Men at hun ikke nevnte den beste studentorganisasjonen (Fagutvalget) og det beste studentmediet (Geobloggen) i sær, det er langt over undertegnedes fatteevne.

Så var det denne lovnaden om beste tips til dagens studenter, da. Den stod Lars-Henrik Paarup Michelsen for. Med glimt i øyet stod han på talerstolen og hevdet at hvis han hadde ett råd til dagens studenter, så måtte det være å få barn i studietiden. Hvis man gjør det, så kan man benytte seg av alle de gode støtteordningene, bli ferdig med bleieskift, korte arbeidsdager og permisjon mens man studerer, og når man er klar til å komme ut i arbeidslivet kan man bare suse forbi alle treigingene som venta med å få barn til de var ferdige å studere. How to succeed, indeed!

At noen tok dette mer seriøst enn andre var tydelig, da undertegnede sporenstreks etter seremonien ble overfalt av sine egne foreldre som forlangte å vite når første barnebarn skulle komme. Unnskyldningen om at «jeg må gjøre ferdig utdanningen og bli etablert først» falt som det franske adelskapet på 1700-tallet: hardt og brutalt. Heldigvis hadde foreldrene mine også snev av glimt i øyet, så jeg satser på at det blir hyggelig i familieselskapene framover likevel.

Så, til alle dere uteksaminerte geografer: Gratulerer! (Og hvis dere ikke er interessert i barn med det første, så var det kanskje like greit at dere ikke tok med slekta på vitnemålsseremonien!)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s