Landet med de tusen sjøer

Stig i EGEA Bergen var på EGEA-utveksling i Finland i forrige uke. Her er hans reisebrev til geobloggen:

«Etter å hatt besøk og utveksling av studenter fra Finland for noen uker siden var det nå vår tur å besøke landet med de tusen sjøer!

Fredag

Spente og klare reiste 6 bergenske geografistudenter til Flesland. Vårt fly gikk i retning København og videre til Helsinki (som word forresten vil endre til Helsingfors). Etter ankomst til flyplassen bar det med flybussen til sentrum av Helsinki, der våre verter stod og ventet på oss. Vi bega oss videre til trikken som tok oss til «The Dude island». På veien dit passerte vi bergenske steder som Sandviken (bilde) og Sandvikstorget. På Dude island ventet middag og en koselig kveld. Heldigvis for oss ble ting i Helsinki/Helsingfors skiltet med både finsk og svensk.

IMG_1197

Lørdag

Den påfølgende dagen våknet vi alle hos våre verter og vi møttes i sentrum av byen. Været var nydelig, men vinden var sur og kald, så det ble et frostig møte med byen. Dagens første destinasjon ble det fantastiske universitetsbiblioteket. Et praktbygg. I tillegg til flott arkitektur ble vi norske studenter så fascinert over alle studentene som satt og jobbet på en lørdag. Grunnen kom kontant fra våre verter: det er så dyrt å leve i Helsinki at de aller fleste studenter har deltidsjobber – og da må de studere i helgene.

DSC_0916

Senere på dagen gikk ferden til Sveaborg, et av Europas største sjøfort.

DSC_1053

Vel tilbake på fastlandet ble det lunsj på en matfestival på Republikkplassen i sentrum. Deretter pub-besøk og videre til middag hos en av våre finske medstudenter. Alle bidro med matlagingen, og stemningen var upåklagelig. Dagen ble avsluttet på Helsinki Steampunk bar. En fascinerende kul plass, med gøy musikk, spennende interiør og dyre drinker.

IMG_124611160548_10152673492771637_436859293_n(1)

Søndag

Søndag morgen var det bare å pakke ryggsekken. Vi skulle få et nærmøte med de kjente finske skoger. Etter ca 50 minutter ankom vi en flott hytte eid av en studentforening.

Det første som ble gjort etter ankomst var å hugge hull i isen så vi kunne få opp vann, og ikke minst klargjøre for kveldens isbading.

IMG_1259(1)

IMG_1258

Sammen disket vi opp middag, den ble fortært sammen med mye latter og leven. Deretter var det tid for sauna, og det var damene først. Etter en tid var de klar for å dyppe seg i det iskalde vannet. Alle som én sprang de ned til vannet, de norske jentene med litt mer lyd enn de finske i det tærne kom i kontakt med vannet. Tøffe var de. Etterpå var det gutta sin tur. Undertegnede var den eneste som ikke steg ned i det iskalde vannet. Kvelden ble avsluttet med grilling i peisen.

DSC_1165

Mandag

Dagen etter bar det inn til byen igjen. Det var skoletid for våre venner. Vi fikk en omvisning på skolen, og fikk se de flotte geografilokalene. Her har vi litt å lære! – Flotte lokaler er vanskelig å gjøre noe med, men det var flott å se hvor sosialt og praktisk ting var lagt opp. Geografiområdet var tydelig og markert på skolen, så det er bare å sett i gang å annektere georommet i 4 etasje på U.Pihl.

På ettermiddagen rakk vi en tur innom Mummi-utsalg og andre finske rariteter. Deretter var det klart for den siste middagen med fine folk. Stemningen var god, men noen var nok preget av utskeielsene dagen i forveien. EGEA Rock var det neste på programmet. Lokale musikere med tilknytning til geografifaget. Lokalet var et gammelt forsamlingslokale som kan minne om Kvarteret, men ikke like godt organisert. Her var det arrangementer av ulikt slag hver eneste kveld.

Da konsertene var over bar det avsted til et hemmelig studentsted… Det var fascinerende! Lokalet var et «hemmelig» sted hvor studentene kunne henge i tillegg kunne man forsyne seg av øl i bytte mot 1 €. Det var all verdens tenkelige og utenkelige brettspill der, til og med eget rom for tv-spill.  Jentene fra Bergen ble utfordret i beer-pong, og skred til verket med godt mot. – Dagen etter var ikke motet like høyt.

Avskjed

Tirsdag

Tirsdagen kom, og dermed også hjemreisedagen. Vi startet dagen med en liten tur på museum, men det var ikke mange kunstverkene vi fikk sett. Museet holdt på å bytte ut utstillingen så kun en bitteliten del var åpen. Den siste lunsjen ble inntatt på Finlands svar på McDonald, Hessburger. Etter lunsjen fikk vi 20 minutter med fri, før det var tilbake til flybussen og videre til Oslo, og hjem til Bergen.

Turen var en fantastisk opplevelse. Vel hjemme var vi alle enig at ”borte bra men hjemme best” er et riktig uttrykk. Like fullt har vi kost oss. Det var ikke ett kjedelig øyeblikk. Våre finske venner var fantastiske verter som tok oss i mot, og tok oss med på mye!

IMG_1289

DSC_0955

Om du tenker på å reise på EGEA-utveksling er ikke jeg og de andre som reiste til Finland i tvil om at dette er noe du bør gjøre. Mulighetene for opplevelser er mange med EGEA. Man møter hyggelige mennesker og man får oppleve mange kjekke ting!»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s