Døden i syvende etasje

Å nei!

PS: Det kan hende du finner ledetråder på dette bildet som kan være nyttige for å løse mysteriet.

Første dagen i påskeferien. Universitetsområdet ligger øde og forlatt. Det som en gang krydde av unge hjerner i konstant aktivitet, er nå kun et kunnskapsvakuum.

De fleste studentene og professorene har dratt på fjellet for å stå på ski. Vigdis i vaskebyrået ser sitt snitt til å få tatt en skikkelig vårrengjøring på studentsenteret. I syvende etasje er det lenge siden noen har sluppet til, og det går rykter om hyppig forekomst av hybelkaniner. Rengjøringsassistenten låser seg inn i syvende etasje og rengjør grundig på masterlesesalen og de ulike kontorene. Da Vigdis skal låse seg inn på kontoret der doktorgradsstipendiat Tarje Wanvik holder til, er det noe som holder henne tilbake. Et grøss går nedover ryggen hennes, men hun tvinger seg til å åpne opp døra. Da ser hun det.

Tarje ligger langflat over pulten. Det blir fort klart for vaskedame Vigdis at Tarje ikke bare tar seg en hvil etter sitt krevende og iherdige forskningsarbeide på oljesand-virksomhet i Canada. Noe rødt dekker ryggen hans, rett under et søkk der en skarp kniv har blitt stukket inn. Tarje er utvilsomt død.

Vigdis tar umiddelbart kontakt med fagutvalget for geografi. Etter at de løste saken med julenissen som hadde blitt slått ned i adventstiden, er Vigdis overbevist om at fagutvalget også skal klare å finne ut av hva som har skjedd med Tarje.

Marikken er fagutvalgets representant i instituttrådet, og det blir raskt besluttet at ettersom dette er en svært lite krevende oppgave, vil hun ha nok av kapasitet til å lede denne etterforskningen. Hun er heller ikke noe glad i å stå på ski, så påsken tilbringes for det meste på sofaen uansett.

«Tarje? Rocke-stipendiaten? Hvem vil vel drepe ham?», tenker Marikken, og klør seg i hodet. Det virker utvilsomt usannsynlig at noen skulle hate stipendiaten så inderlig. Nok til å drepe ham med kaldt blod. I god Poirot-stil kartlegger Marikken hvem som befant seg på universitetsområdet da Tarje ble drept. Det var kun seks personer, i tillegg til den drepte, som fortsatt var til stede på universitetsområdet da ugjerningen skjedde. Men hvem av disse er den skyldige?


Hjelp oss med å løse mysteriet om hvem som drepte Tarje Wanvik – følg med på geobloggen i påsken! Her vil avhørene av de seks mistenkte bli presentert fortløpende. Har DU løst mysteriet? Da kan du være med i trekningen av en flott påske-premie! Du kan sende inn ditt svar enten via facebook eller via postkort:

Facebook: Gå inn på facebook, finn fagutvalgets facebook-side, følg/lik den, og send oss en melding med ditt svar.

Postkort: Finn frem det morsomste postkortet du kan finne og send det til: Fagutvalget for geografi, Postboks 7802, N-5020 Bergen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s