Fagkodejungelen

I serien fagutvalget informerer er vi denne uken kommet til … (trommevirvel) Bacheloroppgaven!

Det er vårsemester og i kantina prater kjente og ukjente om den forestående bacheloroppgaven, men for geografistudenter er saken litt annerledes. I motsetning til alle andre, i hvert fall på SV-fakultet, skriver ikke geografistudenten en typisk bacheloroppgave. Kort fortalt er en typisk bacheloroppgave en lengre tekst hvor du stort sett sier deg enig i noe andre har sagt før deg, kjent under dekknavnet å referere.

Geografistudiet har løst dette på en ganske annerledes måte hvor det målet er å gjennomføre et større feltarbeid for så å produsere en såkalt feltrapport. Denne er altså geografistudentens bacheloroppgave (red.anm.). Når du da som fersk eller rutinert student skal søke deg frem i sifferjungelen kjent som fagkoder er det da ikke det velkjente 250 faget du skal søke, dette er den klassiske bacheloroppgavefagkoden ved instituttene og kanskje det eneste de er enige om. Istedenfor skal du, på UiBs fantastisk oversiktlige nettside, klikke deg frem til fagene GEO291 eller GEO292.

Det første er «bachelorfaget» for de som tar natur- eller miljøgeografisk retning, mens det andre retter seg mot de som har begravet seg i samfunnsgeografien. Disse to kursene er hva som ved instituttet ved geografi blir regnet som studentens bacheloroppgave. Så neste gang du overhører noen syte over å sitte inne i finværet og skrive bacheloroppgave, kan du fortelle de at din bacheloroppgave gjøres ute i solen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s