Ny quiz og ny oppvarmingsrunde!

Tirsdag kl. 19.00 er det duket for geoquiz på instituttet. Siden tipstelefonen ikke overrennes av bloggtips, så resirkulerer vi temaet oppvarming til geoquizen. Klar for en ny runde oppvarming?

quiz-master-is-always-right-in-navy-4

Kart og kompass og sånt (nesten i alle fall)

Prøver du fremdeles å finne veien hjem fra nachspiel? Vurder en taxi eller frisk opp på geografikunnskapene med Bloggen i denne kategorien, så finner du med mye flaks veien hjem.

1) Det er forhåpentligvis her du har tilbrakt kvelden. Hvilke områder i Bergen har høyest levestandard i følge ”Levekårsundersøkelsen 2008”?

2) Mitt personlige idol og antageligvis den mannen jeg helst vil på ferie med. Han er også hovedpersonen i serien ”En idiot på tur”. Hva heter han?

3) Om du ser dette skiltet har du nok gått litt for langt i søken på veien hjem, eventuelt forvillet deg ut på Bryggen. I hvilket fylke felles det mest elg?

Nett_Elg_varselski_4665840a

TV-tid

Det er vel ingen hemmelighet at de som først har funnet veien hjem, etter stor sannsynlighet har benket seg foran TV-en. Vi har derfor dedikert en kategori til det, enn hvor trist det er å dedikere noe som helt til fjernsynsapparatet.

4) Jeg liker nerder og disse to programlederne troner den nerdete kransekaken. I hvilken serie på Discovery Channel er Adam og Jamie programledere?

5) Det begynner å bli en stund siden jeg spilte Playstation, derfor er spørsmålet like utdatert. I hvilket PS-spill kjemper hovedpersonen mot doktor Neo Periwinkle Cortex?

6) For å få utbytte av alle timene foran TV-en, så gjelder det å ha noe levelig å se på. Hva er forskjellen mellom LED og plasma?

Sport

Søndag skal vel egentlig være komfortens dag, men siden jeg føler meg rimelig frisk så velger jeg å pushe komfortsonen med kategorien sport.

7) Et spørsmål for oss som ikke er så fysisk anlagt, men belager oss mer på hjernekraft. Ved hvilken rating deles tittelen FIDE-mester ut i sjakk?

8) Det finnes enkelte av oss som husker VM etter hvilke sanger som gikk på radioen og hvor smukke utøverne var. Til hvilket verdensmesterskap i fotball var ”Alt for Norge” landslagets offisielle VM-sang?

9) Hvilken norsk fekter tok sølv i kårde for menn under OL i London i 2012? Navnet må selvfølgelig staves riktig for å oppnå poeng.

Nyhetene

Noen bruker søndagen sin foran fjernsynet og andre bruker søndagen sin på å ta igjen alle ukens nyheter. Hvor langt etter henger du? Vi har delt spørsmålene opp i vanskelighetsgrader.

10) Vi begynner med et spørsmål for de som henger langt bak i nyhetsbildet. Han kontrollerte tidligere Yukos, før han ble fengslet av Putin. Hva heter han?

11) Vi beveger oss noe nærmere dagens nyhetsbilde med nyheter fra det siste året. Monica Mæland forlot Bergenspolitikken til fordel for det solrike Østlandet i 2013. Hvilke ministerstilling gikk hun inn i?

12) For de som saumfarer nettavisene, så prøver vi oss på et spørsmål fra den siste uken. Hvilken ung Bergenskjendis døde i en ”badeulykke” denne uken?

Vann

Kirkens Nødhjelp fokuserer i dag på vann i TV-aksjonen. Dette støtter Bloggen i høyeste grad (riktignok fra sofaen i skrivende stund). Derav kategorien vann, slik at du har noen ”fun facts” på lager til bøssebærerne.

13) Ja, det regner i Bergen. Gammelt nytt. Oslo slo derimot ny nedbørsrekord i sommer. Hvor mange millimeter nedbør i døgnet er den nye rekorden på?

14) Hvor mye vann finnes det vanligvis i menneskekroppen? Nei, det er ikke like mye som i en agurk.

15) Fra menneskekroppen til naturfenomener. I begge deler virker tilsynelatende størrelse å være av betydning. Hvilke to elver krangler om å være verdens lengste?

Svar

Kart og kompass og sånt (nesten i alle fall)

 • Nattlandsfjellet, Bønesskogen og Fjellsiden sør
 • Karl Pilkington
 • Det felles mest elg i Hedmark

TV-tid

 • MythBusters (eller Myteknuserne som det heter på norsk)
 • Crash Bandicoot
 • LED belyses av bakgrunnsbelysning. Plasma er laget av små glassbobler fylt med gass og fosfor, som skaper det bildet vi ønsker når det tilføres spenning.

Sport

 • Tittelen FIDE-mester deles ut ved en rating på 2300.
 • ”Alt for Norge” var laget til verdensmesterskapet i fotball i 1994.
 • Bartosz Piasecki. Regner med at dere stavet det riktig.

Nyheter

 • Mikhail Khodorkovskij
 • Monica Mæland er næringsminister.
 • Selungen ”selfie” ble funnet død på Akvariet på fredag.

Vann

 • Den nye rekorden i Oslo er på 72,8 millimeter nedbør på et døgn.
 • Kroppen består av opptil 60 % vann.
 • Nilen og Amazonas.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s