Gjett hva/hvem Terje Tvedt har holdt på med hele sitt voksne liv!

Te

Har du fått med deg Terje Tvedts  serie «Kampen om Nilen»?

Vår egen professor i utviklingsgeografi, Terje Tvedt, er for tiden brennaktuell med sin dokumentarserie ”Kampen om Nilen” på NRK.

Dokumentarserien er delt inn i 3 episoder, der Tvedt tar oss med på en spektakulær reise gjennom Nilens historie og nåtid.

Elven er livsviktig for millioner av mennesker, der den renner gjennom 11 land. Men den er også en kilde til konflikt og kamp om ressursene. Befolkningsvekst, ny teknologi og miljøendringer gjør kampen om vannet stadig mer desperat.

Nilen

Nilen2

Tvedt har holdt på med Nilen hele sitt voksne liv, og er en av verdens fremste eksperter på vannets betydning for utviklingen i ulike samfunn. Som han selv sier i introen til serien, har han rett og slett blitt en bekreftelse på det eldgamle ordtaket ”Den som har drukket av Nilen, vil alltid vende tilbake”.

Tvedt sto også bak dokumentaren «En reise i vannets historie» på NRK i 1997. Serien ble en enorm suksess, og er vist i over hundre land og vunnet flere priser. Senere kom oppfølgeren «En reise i vannets fremtid», som vant Gullruten (!) for beste dokumentar i 2008.

”Kampen om Nilen” er bygget på det kritikerroste bokverket «Nilen – historiens elv», som Tvedt gav ut i 2012.

Nilen3

Kombinasjonen av Tvedts egen entusiasme for Nilen, hans gode fortellerkunnskaper og dype innsikt gjør dokumentaren van(n)vittig spennende og lærerik – og entusiasmen for vannets betydning smitter virkelig over på seerne. Dokumentaren handler ikke bare om ei elv, men den gir også en oversikt over historie, kultur, geografi og politikk i landene Nilen renner gjennom.

Dokumentaren har allerede blitt vist på TV, men den ligger fortsatt tilgjengelig på NRK sine nettsider i et par uker til. HER er en link til episode 1 av ”Kampen om Nilen”.

Skrevet av: Oda Steen Sofienlund

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s