Skal du søke master?

15.mars er søknadsfristen for å søke opptak på bachelor-, mastergrad og årsstudium ved UiB. Vurderer du å søke? Ingrid Rekkavik er student på masterprogrammet i Region og regionalisering (Reg.reg på folkemunne) på HF, og synes dette er et godt alternativ til mastergrad i geografi. Under kan du lese mer om programmet og finne linker til fagbeskrivelser og søknadsmuligheter på både geografi og HF.

Bloggen: Hva studerer du egentlig som student i Region og regionalisering?
Ingrid: Reg.reg er i grunn litt vanskelig å forklare hva er, siden det er så tverrfaglig. Det er det eneste masterprogrammet på UiB hvor fire forskjellige fakulteter samarbeider. HF, SV, jus og mat/nat. I bunnen ligger vel forståelsen av regionbegrepet, hva en region er, hvordan de oppstår og utvikler seg.  Hvis noen spør, pleier jeg å si at jeg utdanner meg til samfunnsplanlegger.

Hva ser du for deg å bruke det til?
Jeg ser for meg å ha et vidt spekter av muligheter når jeg er ferdig utdannet. Først håper jeg å få jobb i Statsbygg, eller i kulturavdelingen til Hordaland fylkeskommune. Men jeg vil også kunne finne relevant arbeid innen næringsliv og alle typer offentlig forvaltning.

Hva skriver du din masteroppgave om?
Jeg har valgt å skrive om det funksjonelle samarbeidet mellom forvaltningsnivåene på kulturminnefeltet. Men det er stor spennvidde, i klassen har vi blant annet en som skriver om identitet og turisme, en som skriver om politikk i Midtøsten, og en som skriver om tradisjonell matkultur i Telemark. Noe av det som er fint med reg.reg. er at du har mange valgmuligheter.

Er det mye praktisk arbeid/feltarbeid og lignende?
Det er ikke feltarbeid på de obligatoriske fagene. Men mange velger å ta fag i kvalitativ metode, hvor de lærer seg intervjuteknikk og lignende, i praksis.

Hvordan er studiehverdagen? Har dere godt studiemiljø?
Reg.reg. er et veldig lite program, som ikke tar inn mer enn 10 studenter hvert år. I fjor var vi bare åtte. Det betyr at vi blir veldig godt kjent etterhvert, alle vet hva alle heter, og vi har et godt miljø. Samtidig kommer vi alle fra forskjellig bakgrunn, med forskjellige bachelorer. Det gjør at vi blir en veldig variert gruppe, med vide kontakter. Fagutvalget samarbeider ofte med andre fagutvalg.

Hvordan er forholdet mellom studenter og forelesere? Er det bra? Får dere god veiledning og lignende?
Siden vi er så få, føler vi at vi blir veldig godt ivaretatt av programkoordinator, fagkoordinatorer og forelesere. De engasjerer seg i studentene, inviterer oss på faglige lunsjer og lignende. Det er ganske spesielt.

Angående veiledning velger vi selv hvem og hva slags faglig kompetanse vi vil at de skal ha. Det kommer an på hvilken vinkling masteroppgaven har. Det fører ofte til ganske spreke tverrfaglige kombisjoner. Blant annet har en i klassen valgt veileder fra geografi, selv om han selv har bakgrunn fra religionshistorie.

Hvorfor vil du anbefale geografistudenter å søke på dette masterprogrammet?
Dette er et av de få programmene i Norge der en virkelig får sjansen til å ta en tverrfaglig utdanning, noe som arbeidslivet etterspør sterkt. Blant annet får man tilgang til et jussfag, som ellers bare jusstudentene har lov å ta. Det gir deg en unik kompetanse. Før jul hadde vi fagkveld med blant annet Fylkesmann Lars Sponheim som talte for at vi burde utdanne mange flere med vår kompetanse. Reg.reg er en flott mulighet til å utvikle seg selv, hvor du lærer å bruke forskjellige tenkemåter.

Les mer om masterprogrammet i Region og regionalisering her, og studietilbudene på Institutt for geografi her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s