Filmer på filmfestivalen

I år som i fjor er det filmfestival i Bergen. Og som alltid er det geografirelevante filmer å finne. BIFF anbefalte oss å sjekke ut noen hovedkategorier, og der var det mye spennende!

BIFF

Screenshot. Klarte ikke å ha oppe bare en fane, det var så mye spennende å sjekke ut.

Vi søkte på klima, vitenskap og energi, og vil gjerne dele noen gullkorn med dere:
(PS: Dette er bare mitt utvalg av kule filmer, det er mye, mye mer å se. Hvis du er uenig i utvalget eller har gode anbefalinger – legg gjerne igjen en kommentar!)

THE END OF THE LINE (gratisvisning i dag, tirsdag, klokkka 17.00)
Kommer fiskebestandene i verdenshavene til å forsvinne, nå som vi overfisker og havene forsures? Miljøutfordringer og næringsliv i skjønn forening i denne filmen. (http://www.biff.no/minefilmer/article1122059.ece)

GASLAND PART 2
Dokumentarfilm om «fracking» (hydraulisk oppsprekking), en måte å utvinne skifergass fra bakken på. Lyst å se mennesker som kan sette fyr på vannet i springen på grunn av gassforurensning? (http://www.biff.no/filmer/article1126726.ece)

THIN ICE
En britisk geolog setter ut på en verdensreise for å snakke med forskere og dokumentere klimaendringer – og bevise at disse er menneskeskapte.
(http://www.biff.no/filmerforeksport/article1125936.ece)

THE HUMAN SCALE
For samfunnsgeografene: hvordan påvirker bymiljøet menneskesinnet? Kan klima og miljø være inngangsporten til å tilrettelegge for mer inkluderende bymiljøer?
(http://www.biff.no/filmer/article1117804.ece)

ELEMENTAL
Dokumentar som følger tre idealister som forsøker å stoppe miljøødeleggelser. Forurensning av Gangeselva,  oljesandutvinning i Canada og en potensiell løsning på verdens klimaproblemer.
(http://www.biff.no/filmer/article1124656.ece)

BIG MEN
Det ble funnet olje utenfor Ghanas kyst i 2007, og en multinasjonalt selskap har lyst å utvinne den. I Nigeria førte dette til enorme sosiale forskjeller. Hva vil skje nå?
(http://www.biff.no/filmer/article1123962.ece)

EKSPEDISJONEN TIL VERDENS ENDE
Isen i Arktis smelter, noe som gjør det mulig å reise på oppdagelsesferder på nye steder som på Nord-øst-Grønland. Følg oppdagelsesreisen som ble gjort mulig av den globale oppvarmingen.
(http://www.biff.no/filmer/article1124724.ece)

Dette er jo selvfølgelig bare et lite utvalg av filmer, hvis dere er interessert i mer kan dere sjekke de fire linkene under. God fornøyelse!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s