Geografistudenter på karriereaften

Som de aller fleste fikk med seg arrangerte springbrettet karrieredagen i Grieghallen for noen uker siden. Datoen var 8.oktober. 90+++ bedrifter stod på stand denne fine høstdagen, og alle med 4 billetter til en karrierekåt students våte drøm. Nemlig karriereaften.

Image

To av Kartverkets hyggelige representanter

Undertegnede vandret med freidig mot, sammen med sin kjære til årets karrieredag. Kanskje med et aldri så lite håp om å kunne score en av billettene til årets karriereaften. Vi gikk noen runder rundt i Grieghallen og snakket med aktuelle fremtidige arbeidsgivere. Vi hadde gode samtaler med Statens Vegvesen, Bergen Kommune, Schlumberger uten at vi fikk noe karriereaften napp hos noen av dem. Det var først da vi besøkte kartverkets stand for andre gang at det begynte å lukte indrefilet, drikkebonger og sceneshow med Leo Ajkic. Kartverket hadde nemlig en plan om å invitere to fremtidige geografer og to fremtidige jurister med på karriereaften. Her var da jeg og Marte så heldig at vi ble invitert med som årets to geografistudenter som fikk slå følge med Kartverket på karriereaften.

Men hva er egentlig karriereaften?

Karriereaften er en kveld der studenter får mulighet for å knytte bånd og skape kontakt med en potensiell arbeidsgiver i et uformelt miljø. Altså over en god middag og noen kalde bryggeriprodukter i Grieghallen, med den svært ubegrensede Leo Ajkic på scenen.

Etter en halvtimes venting på to svært upresise jurister var vi endelig inne og klar for å innta en kald velkomstdrikk i mingleområdet. Her ble det også servert deilige kanapéer. Videre ble vi så ført inn i spisesalen, her ble vi møtt av runde bord dekket med hvite duker og en deilig atmosfære. Etter en liten velkomsttale av Leo Ajkic, der det mest minneverdige var da Leo kunne konstatere at alle var voksne og han kunne si både kuk og fitte og at han tjente mer penger enn Statoil.

Image

Shady bilde fra bordet. Leo på scenen.

Etter Leos inspirerende tale ble det servert biff med fløtegratinerte poteter. Til middagen fikk vi også servert et testosteronfylt show levert av UiBs eget MANNSkor, Arme Riddere. De sang blant annet om kvinne uten klær.  Etter det musikalske innslaget ble det servert Creme Brulée til dessert.……..mmmmmmm.

På det mer faglige planet kan jeg fortelle at man på karriereaften har en utmerket mulighet for å bli kjent med en bedrift som man en gang i fremtiden plutselig kan oppleve å være en del av. For vår del var dette Kartverket. Som for øvrig virker som et veldig hyggelig arbeidsmiljø og en spennende arbeidsplass. Kartverket har blant annet 1 time betalt trening i uken, som man selv disponerer slik man ønsker og fleksitid.

Om du nå sitter og lurer på om du skal gå for å fiske etter karriereaftenbillett til neste år, sier jeg JA! Dette er absolutt noe man ønsker å ta del i, av mange grunner. Først og fremst er det som sagt en utmerket mulighet til å bli kjent med en potensiell arbeidsgiver. Du får også en bedre middag, helt gratis. Dette bør klinge godt i alle studenters ører. Det inkluderer også to drikkebonger i denne billetten, nok et godt argument for en student.

På årets karriereaften var geografistudentene godt representert. Kartverket inviterte som sagt både meg og Marte N. Aarak. Mens Kari Eriksen og Anne Kathrine Ribe fikk oppleve karriereaften i lystig lag med Jernbaneverket. Altså i år var vi totalt fire geografistudenter på karriereaften.

Til neste år kan det være deg!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s