Geobloggen har fått tilgang til Karrieredagens Ekspertpanel!

I morgen er det duket for Karrieredagen 2013 i Grieghallen i regi av studentorganisasjonen Springbrettet. Kort fortalt, så er dette Bergens største karrieredag med 98 bedrifter på stand. Dette tilsier dermed at det her bør være noe her for enhver smak, selv for oss geografer! Likevel så kan det være vanskelig å orientere seg i karrierejungelen. Derfor har Geobloggen tatt en sniktitt på Ekspertpanelet, nettopp for å hjelpe geografene på arbeidsjakt.

Ekspertpanelet er et interaktivt søkeverktøy Springbrettet bruker under selve Karrieredagen for å koble studenter opp mot relevante bedrifter, samt gir en oversikt over hva de aktuelle bedriftene søker. I all enkelhet betyr dette at Springbrettet har samlet inn informasjon om hvilke studieretninger bedriftene søker. Det er mulighet for å besøke Ekspertpanelet på selv dagen, men vi i Geobloggen har allerede smugtittet på programmet. For å gjøre det litt enklere å orientere seg på selve Karrieredagen, vil vi derfor presentere funnene her på bloggen. Bedriftene her er de som spesifikt søker geografer, i alfabetisk rekkefølge (og med bemanningsbyråene nederst).

BERGEN KOMMUNE er den største arbeidsgiveren i regionen vår, med tjenester som strekker seg over et bredt spekter. Bergen kommune tilbyr samarbeid om bacheloroppgaver, masteroppgaver, traineestillinger og sommerjobb. Standnummer 64.

BIR er blant de største renovasjonsselskapene i Norge. Bedriften arbeider med avfallshåndtering og tilbyr stillinger på alle nivå. BIR tilbyr samarbeid om bacheloroppgave og traineestillinger. Standnummer 33.

DEPARTEMENTENE gir deg som potensiell arbeidstaker muligheten til å arbeide med det politiske systemet fra innsiden og gjennomføre politiske beslutninger. Departementene tilbyr traineestillinger. Standnummer 77.

FISKERI OG KYSTDEPARTEMENTET arbeider med de politiske beslutningene rundt fiskeri og havbruk, samt har ansvaret for at Norge driver med en bærekraftig og lønnsom forvaltning av de marine ressursene. Ønsker kandidater som vil arbeide med forvaltning, miljø og planverk. Standnummer 24.

FISKERIDIREKTORATET fungerer som en rådgiver for Fiskeri- og kystdepartementet om hvordan akvakulturnæringen bør forvaltes, samt kontrollerer at regelverket følges.  Direktoratet har hovedkontor i Bergen. Standnummer 24.

FORSKNINGSRÅDET NÆRINGS.PH.D.  tilbyr en treårig utdannelse der kandidaten tar en doktorgrad ved en høyere utdanningsinstitusjon, men samtidig arbeider for en bedrift og skriver en oppgave som er relevant for bedriften. Standnummer 28.

FRAMTIDSFYLKET SOGN OG FJORDANE byr på et variert spekter av jobber. De gir deg mulighet til å gjøre rask karriere flere forskjellige bransjer og næringsklynger. Framtidsfylket Sogn og Fjordane tilbyr traineestilling. Standnummer 21.

FREDSKORPSET er et forvaltningsorgan underlagt Utenriksdepartementet som gir deg mulighet til å reise ut i verden. Dette gir deg en unik mulighet til nettverksbygging globalt. Standnummer 89.

HANDELSHØYSKOLEN I TRONDHEIM er en høyskole med sterk vekst som tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsprogram. Standnummer 17.

HAVFORSKNINGSINSTIUTTET utgjør det største marine forskningsmiljøet i Norge. Forskningen brukes som basis for å gi råd om akvakulturen og økosystemene i Norge. Havforskningsinstituttet tilbyr samarbeid om masteroppgave og sommerjobb. Standnummer 24.

HORDALAND FYLKESKOMMUNE har ansvaret for langsiktig utvikling av Hordaland og tilbyr et bredt spekter av jobber. Hordaland Fylkeskommune tilbyr samarbeid om bacheloroppgave, masteroppgave og traineestillinger. Standnummer 39.

KARTVERKET er vår nasjonale kartinstitusjon og bistår således med geografisk informasjon og eiendomsinformasjon. Kartverket tilbyr samarbeid om bacheloroppgave, masteroppgave og sommerjobb. Standnummer 11.

LOS STUDENTSERVICE HORDALAND ønsker å tilby studentene en felles arena der de kan lære om sine rettigheter som studenter. Standnummer 89.

NORAD er direktoratet for utviklingssamarbeid som er styrt av Utenriksdepartementet. Deres fokus er på å sikre kvalitet og effektivitet i norsk bistand. Norad tilbyr samarbeid om bachelor- og masteroppgaver, traineestillinger og sommerjobb. Standnummer 86.

OSLO KOMMUNE er en av landets største arbeidsgivere, og har ansatte innenfor en rekke fagfelt. De tilbyr sommerjobb. Standnummer 12.

RIKSREVISJONEN er Stortingets revisjons- og kontrollorgan. Forvaltningsrevisjonen ser på effektivitet i ressursbruk og om den er i henhold til hva Stortinget har vedtatt.  Påtar seg også internasjonale oppdrag og samarbeider med utenlandske riksrevisjoner. Tilbyr samarbeid om masteroppgave. Standnummer 83.

SOGN OG FJORDANE FYLKESKOMMUNE er et regionalt forvaltningsorgan som har ansvar for blant annet samferdsel, næringsutvikling og regional planlegging i Sogn og Fjordane. De tilbyr samarbeid om bachelor- og masteroppgave, samt traineestillinger. Standnummer 69.

SPORVEIEN er Norges største leverandør av kollektivtransport (hvis man måler i antall reiser). Eier, drifter, bygger ut og vedlikeholder T-bane og trikk. Tilbyr samarbeid om masteroppgave og sommerjobb. Standnummer 48.

STATENS LANDBRUKSFORVALTNING er forvaltningsorganet for Landbruks- og matdepartementet. De rekrutterer mennesker som kan arbeide med ressurser, skogbruk og areal, landbruksproduksjon, handel og industri, og kommunikasjon og administrasjon. Tilbyr samarbeid om bachelor- og masteroppgave. Standnummer 22.

STATENS VEGVESEN planlegger, drifter, bygger og vedlikeholder veinettet og tilrettelegger for samferdsel i Norge. De tilbyr bachelor- og masteroppgave, traineestilling og sommerjobb. Standnummer 20.

STERIA er et av Europas 10 største IT-selskaper, og leverer tjenester til blant annet Forsvaret, Politiet, Telenor og Vegvesenet. Tilbyr samarbeid om masteroppgave, og traineestilling og sommerjobb. Standnummer 82.

TALISMAN ENERGY er operatør på flere gassfelt i Nordsjøen, samt driver aktiv letevirksomhet på sokkelen. Tilbyr samarbeid om masteroppgave, samt traineestilling og sommerjobb. Standnummer 79.

TRAINEE INNLANDET regionalt traineeprogram i Oppland og Hedmark, mulighet for å bli tilsatt som trainee i en av ti bedrifter og to næringsklynger. Standnummer 18.

TRAINEE VEST traineeprogram i Bergensregionen, mulighet for å bli tilsatt som trainee i en av 20 bedrifter. Standnummer 46.

UNIVERSITETET I BERGEN er jo strengt tatt her vi studerer. Det finnes alltid muligheter for å få jobbe som forskningsassistenter, undervisningsassistenter. Tilbyr bachelor- og masteroppgaver. Heldigvis. Standnummer 23.

Bemanningsbyråer:

ADECCO er et ledende bemanningsselskap og således en døråpner til mange interessante bedrifter. Ettersom selskapet har god kjennskap til markedet er de godt rustet til å videreformidle din arbeidskraft. Adecco tilbyr samarbeid om baceloroppgaver, masteroppgaver og sommerjobb. Standnummer 16.

BERGEN BEMANNING er et bergensk bemanningsbyrå. Standnummer 1.

JOBZONE BERGEN er et norsk bemanningsselskap som ønsker å videreformidle deg og ditt arbeid. De tilbyr samarbeid om bacheloroppgave, masteroppgave og sommerjobb. Standnummer 29.

PROFFICE er et av nordens største bemanningsbyrå, og har både personalkonsulenter og rekrutteringsrådgivere som kan tilby deg sin kompetanse. De tilbyr sommerjobb. Standnummer 53.

VEX GRUPPEN er et bemannings- og rekrutteringsbyrå til oljerelatert industri, subsea og servicebedrifter i ulike bransjer. Tilbyr mulighet for masteroppgave, traineestilling og sommerjobb. Standnummer 4.

XTRA PERSONELL bemanningsbyrå innenfor IT, HR, administrasjon og lignende. Tilbyr traineestilling og sommerjobb. Standnummer 52.

PS: Denne artikkelen er i hovedsak skrevet av Ida Løberg, leder i fagutvalget.

Reklamer

One thought on “Geobloggen har fått tilgang til Karrieredagens Ekspertpanel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s