EGEA – vi knyttes nærmere kontinentet!

I lengre tid har fagutvalget ønsket å knytte kontakt med geografistudenter

Bilde

 ved andre utdanningsinstitusjoner for å få utvekslet tanker og idéer rundt studiehverdagen vår. Men i en god stund har dette blitt med tanken.  

 

 

Nå har vi tatt et stort steg videre i denne prosessen, og har herved blitt tatt inn i varmen i en organisasjon for europeiske geografistudenter – EGEA (Europen Geographers Association). I første rekke medfører dette at vi nå i september sender 1 representant til Bialystock, Polen, for å delta på en årlig konferanse for hele organisasjonen. Totalt vil det være 185 deltakere, og hovedtemaet er «Europe without borders». Videre har vi allerede også rukket å bli invitert med på en tur i Bymarka arrangert av geografistudenter i Trondheim (hvor også medlemmer fra Oslo vil delta). 

Bilde

Utdrag fra invitasjonen til geografistudentene i Trondheim

 

I grunnprinsippet er EGEA bygget opp av medlemsenheter knyttet til utdanningsinstitusjoner rundt omkring i Europa. Disse er gjerne tilknyttet fagutvalgene (men ikke nødvendigvis). Videre er enhentene delt inn i ulike regioner (Vi er en del av EGEA – Northern Europe & Baltic region). Hver region har sine egne konferanser gjennom året ved siden av den årlige (som vi altså sender en representant til nå).

EGEA har en egen hjemmeside, http://egea.eu , hvor en kan registrere seg (I Entity – skriv Bergen) og delta i diskusjoner på forumet. Her blir det lagt ut informasjon om alle aktivitetene som blir arrangert av medlemsenhetene. I tillegg vil jeg også nevne den offisielle facebook gruppen; https://www.facebook.com/groups/3153210374/ 

Vi er nå i en pionerfase i arbeidet med å bli fullverdige medlemmer og vi vet ikke helt selv hvor veien vil gå videre for vår del. Dette vil vi se an etterhvert som vi blir mer kjent med organisasjonen. Men vi har forhåpninger om å selv kunne invitere andre EGEA-medlemmer til oss, og gjerne også på tvers av landegrenser. Ut fra det vi har sett hittil virker dette til å være svært vanlig blant de andre medlemmene der ute – og vi tror medlemsskapet i EGEA for egen del vil være svært givende for alle studentene!

Om du synes dette høres interessant ut og vil ta en del av dette, ikke nøl med å ta kontakt med oss i fagutvalget – á persona eller via fagutvalget@geog.uib.no .

For mer informasjon om historien til EGEA kan du lese her: http://www.egea.eu/discover/about

One thought on “EGEA – vi knyttes nærmere kontinentet!

  1. Tilbaketråkk: Bård har danset med stol på hodet i Polen | Geografistudenten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s