Alumnustreff for geografer

Fredag 26.april var det duket for det andre årlige alumnustreffet for geografer ved UiB. Gjennom presentasjoner, lapskaus, quiz, vin i lange baner og hyggelig snakk fikk tidligere studenter utvekslet erfaringer, og delt sine erfaringer med oss som er studenter i dag.

20130426_173641
Cato Johansen forteller om Forsvarsbygg

Opplegget startet fint i Lille Auditorium på SV (med inkludert mozell, hvitvin og masse snacks!) med presentasjoner fra fakultetet og geografer som i dag er i arbeidslivet. Instituttleder Svein Olaf Dahl ønsket oss velkommen og fungerte som konferansier gjennom ettermiddagen. Vi begynte tross alt klokka 3.

20130426_174649
Grethe Meling og Svein Olaf Dahl kommer med praktisk informasjon

PhD-studentene Clare Tompsett og Henrik Løseth Jansen presenterte sine PhD-oppgaver om henholdsvis skogsforvaltning og miljøpolitikk i indisk Himalaya og bre- og klimavariasjoner på Norges vestkyst siden for 15 000 år siden til i dag.

Grete Rusten presenterte kandidatundersøkelsen, en undersøkelse blant uteksaminerte geografer. Her lærte vi at det er ca. 44% gutter og 56% jenter på geografi (noe som legger godt til rette for flere geografipar av alle typer. Kom igjen, folkens!) og at 86% av uteksaminerte geografer følte at de innen et år etter endt utdanning hadde fått en relevant jobb. Så vi ligger godt an på flere måter.

Deretter møtte vi tre geografer i arbeid. Sigrid Skjøren, som arbeider i Hordaland Politidistrikt, fikk oss til å le godt av politimenn som snakket om «Faktor X» i forhold til hvorfor noen steder har mer trøbbel enn andre (hennes svar på det var «normativ geografi!»). Ketil Matvik Foldal fikk oss til å le godt av gamle bilder av geografistudenter på 90-tallet, og etterpå fortalte han om livet om beredskapssjef i Møre og Romsdal. Cato Johansen fleipet med at han hadde fått turen til Bergen sponset av sin arbeidsgiver Forsvarsbygg – og det hadde han, så vi fikk en grundig innføring i Forsvarets arealplanlegging. Spennende emner!

20130426_174904
Sigrid, Ketil og Cato poserer fint for kamera etter presentasjonene sine

Deretter ble det MIDDAG! Lapskaus og rødvin i SV-kantina er ikke feil – og selv om man kanskje ikke tenker seg at lapskaus og rødvin er godt sammen, så kan undertegnede skrive under på at det er det. Anders Haukanes fra geoklubben holdt quiz, der vi alle måtte grave langt ned i sjela for å huske de tre typene kartprojeksjoner (115, anyone?), gjenkjenne Omans flagg og gjette vilt på navnene til gjerningsmennene bak bombene i Boston.

Til slutt bevegde vi oss de lange milene fra SV til Kvarteret, hvor vi hadde en sosial samling. Mye hyggelig snakk, masse god musikk, og veldig fin swing-dansing utover natta.

Det eneste jeg har å utsette på arrangementet var at det kanskje kunne vært lagt opp til litt mer interaksjon mellom alumni og studenter. Selv om vi kanskje hadde lyst å snakke med tidligere studenter som nå har spennende jobber, var det litt for skummelt å gå bort og presentere seg til en stor gruppe ukjente, voksne mennesker som sikkert har livet fullstendig organisert og etablert, i motsetning til oss.

20130426_174848
Sigrid, Ketil og Cato blir fotografert

Men det var gøy likevel. Dessverre hadde bloggens utsendte det for morsomt til å huske på å ta bilder etter det faglige arrangementet (nei, det hadde ingenting med vinen å gjøre), så det blir ingen bilder av middag, quiz eller dansing. Kanskje like greit. Grethe Meling tok noen, de kan dere finne her: http://www.uib.no/geografi/nyheter/2013/04/glade-gjensyn-med-geografar.

Hvis du ikke var på dette alumnustreffet vil vi absolutt anbefale deg å melde deg på neste år!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s