Hyttetur

Badstue, ølympiade og irske drikkelåter

Vanligvis er vi geografistudenter å finne på forelesninger om blant annet landformdannende prosesser eller sittende på ”georommet” oppslukt i pensum, men dagene like før påskeferien ble prioriteringene noe annerledes.

 

Onsdag 20. mars dro vi en gjeng geografistudenter på hyttetur til Voss. Etter en snau time med bil eller tog ankom vi hyttene. Til manges store begeistring var hyttene utstyrt med badstuer, andre satte mer pris at hyttene hadde store spisebord som kunne benyttes til oppgaveskriving om geografiske landbrukssystemer.

Vi var fordelt på tre hytter som alle lå like i nærheten av hverandre. Den første kvelden spiste vi middag på hver vår hytte før vi alle samlet oss i en av hyttene. Etter noen glass saft og ”flasketuten peker på” var stemningen til å ta og føle på, og på et punkt sverger jeg på at temperaturen var like høy som i badstuene. Våre kjære geogutter, noen mer påkledd enn andre, bestemte seg nemlig for å stå for kveldens underholdning med å synge irske drikkelåter og West Life- slagere. Jeg skal ikke nevne navn, men en skjeggete geogutt og en høy geogutt sørget for et ekstraordinært og uforglemmelig dansenummer.

Etter mange glass saft kvelden før var det likevel et godt oppmøte i skibakken. Værgudene var på vår side, og vi hadde en herlig dag med sol, kvikklunsj og alt det der. Etter en flott dag, ble kvelden enda bedre med at Geoklubben disket opp med et herlig burgermåltid.

Middagen ble etterfulgt av en konkurranse, type ølympiade. Som den sporty gjengen vi er, tok vi på oss yttertøyet og møtte opp på konkurransearenaen, som var alpinbakken.  Vi ble inndelt i seks lag der vi konkurrerte i tre ulike grener. Den første grenen var skihopp, med stil vel og merke. Her ble konkurrentene vurdert ut i fra lengden på hoppet, og i hvilken stil hoppet ble utført på. Noen valgte å droppe skiene i det de satt utfor, andre krøp seg fram til hoppet mens noen rant ned på en ski og glemte å treffe hoppkulen.

Gren nummer to var en stafett. Da skulle vi sette utfor alpinbakken på et rumpeakebrett, styrte en flaske saft i enden av bakken for så å løpe opp bakken igjen og overlevere rumpebrettet videre til neste lagkamerat. Det var en høyst dramatisk og nervepirrende konkurranse, og det var tydelig at nervene tok overhånd for enkelte når en vesentlig ting ble glemt, nemlig rumpebrettet.

Den siste grenen var ufobrettkjøring. Hvert lag bestod av tre deltakere, og det var om å gjøre å komme ned bakken med alle tre deltakerne plassert på ufobrettet. Geografistudentene har et ypperlig samhold, og det gjenspeilet seg også i konkurransen. Så å si alle lagene kom nemlig relativt helskinnet og samlet ned bakken oppå ufobrettet.

Til tross for kjempeinnsats fra alle de seks lagene så var det en konkurranse, og i enhver konkurranse er det en vinner. Anne Kathrine, Sven og Even ble ølympiadens vinnere og fikk dermed æren av å hive i seg ett kilo med gummikrokodiller.

Den intense innsatsen i konkurransen krevde visst nok en del energi og vi dro derfor samlet til den ene hytta for å fylle på med litt saft og ikke minst for å hygge oss den siste kvelden. Uten flasketuten peker på denne kvelden, men med allsang på fengende Vengaboys og Captain Jack- låter satte stemningen i taket.

En kan konkludere med at geografistudenter vet det å kose seg og at vi er så heldige som har Geoklubben som sørger for at vi får mulighet til å hygge oss sammen – nok et kjempearrangement arrangert av Geoklubben!

Her er noen bilder fra turen!

 

Reklamer

5 thoughts on “Hyttetur

  1. Tilbaketråkk: Studere geografi | Geografistudenten

  2. Tilbaketråkk: Kjære nye geografistudent | Geografistudenten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s