Rektorvalget 2013

Rektorvalgkampen 2013. Bilde hentet fra uib.no

Etter å ha sittet ut 2 valgperioder kaster nåværende universitetsrektor Sigmund Grønmo inn håndkleet.

I perioden 17.-24. april vil det bli holdt valg, og såvel studentenes som de ansattes stemmer teller*. Det er kanskje lett å tenke at dette ikke angår deg, altså; hallo når var sist du møtte rektoren liksom? Poenget er at selv om du kanskje ikke har møtt Hr. Grønmo face-to-face, så har han hatt en innvirkning på din studiehverdag ved å ha lagt en føring for hva som blant annet skal være satsningsområdene strategisk og økonomisk for universitetet. Dette være seg hvorvidt en skal fokusere på studiekvalitet, utveksling, studiehverdagen, universitetets fagspesialiseringer osv.

Ved årets valg stiller det to valgkandidater, nemlig Dag Rune Olsen (Team Olsen) som er nåværende dekan ved MatNat og nåværende prorektor Kuvvet Atakan (Team Atakan) ved dagens universitet.

Geografistudenten skal ikke legge oss opp i hva du bør stemme, det er det kun du som bestemmer, men vi håper bare at du bruker denne muligheten du har til å påvirke din og alle andres studiehverdag. Det er bare 1 gang hvert 4. år, og tar ikke all verdens av tid :)

Team Olsen sin facebook-side valgplattform – hjemmeside

Team Atakan sin facebook-side – valgplattform – hjemmeside

I tillegg vil kandidatene avholde en debatt på SV-fakultetet fredag 19. april kl 11.00 i Store Auditorium, hvor det blant annet  «… blir debatt (…), Brita Ytre-Arne (infomedia), Håvard Haarstad (geografi) og Eva M. Berntsen (student sosiologi) vil stille spørsmål til rektoratkandidatene. Det blir også anledning til å stille spørsmål fra salen.»

Du stemmer elektronisk her

Godt valg!

* Stemmene vektes slik: ansatte i undervisnings- og forskerstillinger vektes 59 prosent; ansatte i tekniske og administrative stillinger vektes 16 prosent; studentstemmer vektes 25 prosent. Disse brøkene tar utgangspunkt i Universitets- og høyskoleloven.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s