Oppdatering fra fagutvalget

Velkommen tilbake!

Da er et nytt semester over oss, de 18 000 vi fikk i januar (som skulle holde så lenge) har fått ben å løpe på og fagutvalget har fått diskutert opp og ned i mente.

Her følger oppdatering fra møtene som ble holdt 17.1.13 og 01.02.13:

Dokumenter

Fra nå av vil alle referater, sakslister og andre dokumenter tilknyttet fagutvalget bli lagt ut på nettet. De vil du finne hvis du trykker på «Dokumenter»-fanen oppe på denne siden.

Vi sier som Jens Stoltenberg: Full åpenhet!

(Fullstendig referat fra møtene vil du altså kunne finne her)

Leseplasser for masterstudentene:

Det har i det siste vært et tema rundt lesesalsplassene masterstudentene har på Sofie Lindstrøms hus. Vi ønsker å understreke at vi er blitt tildelt 15 leseplasser i rom 209, men ser at de gjerne skulle blitt mer brukt. I verste fall vil vi kunne miste de. Ida Steffensen vil gjennomføre en undersøkelse rundt leseplasser generelt den kommende tiden, og håper også på denne måten å få markedsført den muligheten vi er blitt gitt med Sofie Lindstrøms.

Lesesalene er kun to hus bort fra Lauritz Meltzers (Rosenberggaten 35), retning Nordnes.

Bruk av kantinelokalet etter kl 15

Kantinen skal nå være åpen frem til kl 20.00 for alle studenter. Problemet er dessverre det å komme seg inn, per i dag krever det nok at man sitter i kantinen kl 15.00, når det stenger, og holder seg der. Vi foreslår til SU (Studentutvalget – studentkomitéen på fakultetsnivå) at døren på Lauritz Meltzer inn til Vrimle, og kantinedøren her, holdes åpen til kl 20.00, evt med krav om kort for å åpne.

Studietur

Fagutvalget er i planleggingsfasen for å se hva som skal til  for å få gjennomført en studietur (utenlandsreise). Det er nok for mye å håpe på at det vil bli gjennomført dette semesteret, men vi er i samtale med Kilroy for å få prisforslag slik at vi vet hva som kreves ved senere planlegging

Geoklubben

Geoklubben rusler og går, det avholdes quiz nå på torsdag (14.2), og de sikter mot hvert fall 1 quiz til ut semesteret. I tillegg er det planlagt hyttetur til voss og hvert fall 2 fagfester.

Fagkritisk dag

Den 7. mars får alle studenter undervisningsfri, for da skal det avholdes fagkritisk dag. Fagutvalget holder på med å planlegge nå, programmet er enda ikke helt fastsatt. Vi satser på å kunngjøre det iløpet av inneværende uke.

Endring av finansieringsmodell ved instituttet

I realiteten betyr dette mindre penger til fakultetet. Det vil derfor bli slutt på masterstudenter som seminarledere, denne oppgaven vil falle over til postdokterene. Bruken av eksterne forelesere vil også reduseres, og eksamener vil bli rettet internt

Økt fokus på GIS

Instituttet ønsker å få ansatt en ‘GIS-ansvarlig’ nå til høsten (Håvard J. sa som kjent takk for seg des. 2012), og sikter også mot å styrke GIS i samfunnsgeografisektoren (F.eks. i dag er det kun naturgeografi som krever 215 – GIS: Teori og praksis).

Evaluering av geografistudiet

I løpet av en 5 års periode fremover nå vil hele geografiprogrammet gå igjennom en grundig evaluering av en ekstern. Det vil bli sett på bachelor- og masterprogrammet, og i tillegg enkeltfagene. Vi krysser fingrene for en avklaring rundt GEO151 og GEO123.

Det var det for denne gang!
/Fagutvalget

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s