Fagutvalgets høst

Hallo, og god snart jul!

Fagutvalget for geografi har vært opptatte i år. Her er det vi har arbeidet med og annen relevant informasjon, i alfabetisk rekkefølge. Det er her flere muligheter til å komme med innspill til oss og slik påvirke studiehverdagen din. God lesing!

Blogg
I høst startet vi en blogg, der man kan finne både faglige og sosiale oppdateringer gjennom året. Den går godt, med alt fra bilder fra fester, oppdateringer fra fagutvalget og intervjuer med geografer. Den har fått en link på fakultetets forside på uib.no, det er vi stolte av!
Ellers ønsker bloggen flere skribenter, så hvis du er interessert i å bidra er det bare å ta kontakt med en av bloggskribentene (Astrid, Lars Petter, Kari og Marcus). Bloggen finner du på http://www.geouib.wordpress.com.

geografistudentenBloggen

Eksamens- og Undervisningsutvalget
Vurderer nå semesterlengden. Spesielt på SV er det et problem at vi må ha eksamen tidlig på høsten så andre fakulteter kan ha sine eksamener sent i desember, og dermed mister opp til en måned studietid. Det koster visst mer å leie lokaler i desember, så et alternativ er å starte studiene tidligere på høsten. Dette diskuteres fortsatt.

Undervisningsutvalget har sett på det anbefalte studieløpet, med tanke på frie studiepoeng og skriving av bacheloroppgave. Fram til nå har det vært anbefalt å ta frie studiepoeng i 5. og 6. semester, slik at man tar disse etter å ha skrevet bacheloroppgaven. Nå har dette blitt endret til en anbefaling om å ta frie studiepoeng i 4. og 5. semester og ta bacheloroppgaven i 6.semester.

Fadderstyret
Søknadsfristen for å søke seg inn i SVs fadderstyre er 19.desember, intervjuer vil bli avholdt rundt 15.januar. Det er bare å søke! http://www.facebook.com/events/545270345490112/

SV-fakultetet søker nytt fadderstyre! Årets fadderstyre

Fagkritisk dag
Fagutvalget har satt ned en komité som jobber med vårens fagkritiske dag. De ønsker innspill til mulige tema vi studenter kan diskutere, så ta kontakt med Ida Steffensen i fagutvalget om du har forslag.

GEO151 og GE123
Vi har tatt opp det faktum at GEO151, til tross for visstnok å være en investering for livet, er et veldig stort fag i forhold til antall studiepoeng. Vi har foreslått å slå faget sammen med GEO123 til ett 15poengsfag. Krefter på institutt for geografi har også presset for dette uten hell, men hvis vi studenter kan gi tilbakemelding til instituttet på dette kan kanskje det påvirke utfallet.

Geografisk klubb
Geoklubben har vært aktive i høst. De har arrangert to quizkvelder, en hyttetur, en fagfest og julebordet. Bra gjort! De planlegger flere quizer etter jul, og kanskje en hyttetur. Det har vært snakk om en alkoholfri hyttetur for å inkludere alle, hvis det er noen som ønsker dette så si fra så det blir satt i gang!

20121203_231202Julebord

Korttilgang
Fagutvalget jobber med å avklare korttilgangen for geografistudenter på universitetet. Det er en omstendelig affære, for vi finner ikke noen retningslinjer for hvor vi skal ha tilgang og hvem som har ansvar for dette. Jacob Hoffmann ved Infosenteret på SV har tatt saken videre.

Foreløpig har bachelorstudenter tilgang på alle seminarrom på Lauritz Meltzers hus, rom 207 og 201 på Sofie Lindstrøms hus, alle rom uten kortleser på Lindstrøms hus, rom 410, 403, 405, 415, 413, 202, 203 i tillegg til alle lesesaler på Ulrike Pihls hus, og rom 8045 og 8050 på Stein Rokkans hus.
Masterstudenter har det samme, og i tillegg 7.etasje på Lauritz Meltzers og Christies gate 15 og 17.

Miljøpauserommet på U.Pihl
Studentutvalget har fått igjennom et forslag om å gjøre miljøpauserommet på U.Pihl litt triveligere. Vi lurer på om å sette opp en kaffemaskin hadde vært ønskelig? Tilbakemeldinger mottas med takk.

Rombooking
Foreløpig er det ikke mulig å booke kollokvierom på annen måte enn ved å skrive seg opp på døra på ledige rom på U.Pihl. Man kan likevel sjekke ledige rom på rom.uib.no på forhånd for å se når det er seminarer og lignende. Muligheten for å opprette et rombookingssystem undersøkes.

romuibRombookingssida

Studietur
Vi undersøker muligheter for en studietur for alle bachelor (og master?)-studenter til våren. Undersøker opplegg fra bl.a. utviklingsstudier og andre universiteter, og mer informasjon om dette vil komme etter jul.

SV-biblioteket (UBBSV)
Etter dialog mellom fagutvalget og SV-biblioteket om lokalisering av relevant litteratur har følgende løsning kommet fram:

Det kan ta lang tid å få litteratur som er relevant for geografi til SV-biblioteket, og som i dag kun finnes på realfagsbiblioteket, men for å sikre at SV-studenter får tak i denne litteraturen skal realfagsbiblioteket inkluderes i rundturen for neste års SV-100-studenter.

Biblioteket har en satsing på innkjøp av film, så de ønsker tips om relevante geografirelaterte filmer. Ta kontakt med dem eller fagutvalget om du har noen forslag!

De tilbyr kurs i referanseprogrammet EndNote. Foreløpig går kurset for de som ønsker det (det er bare å snakke med en bibliotekar), er obligatorisk for alle som tar GEO310 og GEO250 og man får tilbud om kurset på SV100. Muligheten for å gjennomføre et generelt bibliotekkurs om våren rettet spesifikt mot geografi diskuteres!

UBBSV oppfordrer til slutt alle studenter til å ta kontakt om det er noe som helst innenfor deres kompetanseområde vi trenger hjelp med, og oppfordrer alle til å sjekke ut tjenesten ”Bestill en bibliotekar” – der en ansatt setter av opptil en time til deg og ditt problem! (http://www.uib.no/ub/kontakt/bestill-en-bibliotekar)

Sv-biblioteket

SV-kantina
Det arbeides med at SV-kantina skal være åpen for studenter fram til 20.00 i stedet for til 15.00. Det vil ikke være åpen kafeteria, og man må rydde etter seg selv. Vi vet dessverre ikke når dette blir satt i gang.

Grupper som ønsker å bruke kantina til arrangementer på kveldstid må betale for dette, men det søkes penger fra ulike organer for å kunne subsidiere og gjøre det billigere.

Utvekslingsavtaler i Storbritannia
Grethe Meling har vært på kontaktreise i Storbritannia og snakket med universiteter vi har eller ønsker å få utvekslingsavtaler med. Institutt for geografi har utvekslingsavtaler med fire universiteter; University of Glasgow, Aberystwyth University, University of Plymouth og University of Reading. Disse universitetene har mange spennende fag til både natur-, miljø- og samfunnsgeografer. I tillegg har hun undersøkt mulige nye universiteter å reise på utveksling til. Ta kontakt med henne for mer informasjon og for å få se rapporten hun har skrevet fra reisen.

kartUniversiteter Grete Mehling besøkte

Utvekslingskontakt
Det har blitt fremmet forslag om å ha en kontaktperson for utvekslingsstudenter som kan hjelpe utvekslingsstudenter å navigere på UiB og i studiehverdagen. Vi vet ikke om det er ønske eller behov for det, så ta kontakt med fagutvalget om du har innspill!

Hvis du ellers lurer på noe, har innspill til et eller flere av spørsmålene over, ikke vet hvordan du skal få tak i en av kontaktpersonene eller av annen grunn ønsker kontakt med oss kan du alltid sende oss en mail på fagutvalget@geog.uib.no. Vi liker å få mail!

Hilsen fagutvalget

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s