Oppdatering fra fagutvalget

Selv om eksamenstida er over oss, stopper ikke verden opp. Her er sakene som vi har snakket om i fagutvalget denne uka. Det er mye kos, så enjoy!

1)      Miljø- og ressursfag har startet sitt eget fagutvalg. Geografi gratulerer.

2)      Studentutvalget har tatt opp saken om miljøpauserommet på U.Pihl, og fått klarsignal til å gjøre noe med den smått trasige stemninga der inne. Får vi myke sofaer? Vi får se!

3)      Det ønskes flere søkere til neste års fadderstyre. Har du en liten sjef i magen, eller elsker du å arrangere fest? Søknadsfristen er 19.12.12, se mer info her.

4)      Julebordet nærmer seg! Det koster 400 kroner, betalingsfrist er 19.11.12. Mange har lurt på hva pengene går til, så vi kan meddele at middagen koster 370 kroner, mens de siste 30kr går til en overraskelse. Alle som er faglig tilknyttet geografi er invitert, uansett om du går geo, miljø- og ressursfag, utviklingsstudier eller noe helt annet. Kjenner du ingen? Ikke frykt, for det legges opp til at man kan bli kjent med hverandre!

5)      SV-biblioteket ønsker å utvide tilbudet til geografistudenter. Per dags dato finnes de fleste bøker om naturgeografi og GIS på realfagsbiblioteket, og ikke engang vår egen Anders Lundbergs bok om Hystadmarkjo finnes hos oss. Vi har derfor ønsket at det skal finnes slik litteratur og geografirelaterte filmer på SV. Som et pluss vil da også alle skremte førsteårsstudenter slippe å bevege seg inn i ukjent farvann for å finne bøker.

6)      Er du lei av evinnelige kildelister? Biblioteket har tilbud om EndNote-kurs. Du kan altså lære å bruke et dataprogram for å skrive referanser og slippe den paniske siste timen med manuell referering før innleveringer. Snakk om å forenkle hverdagen! Det er bare å spørre på biblioteket, når mange nok har meldt seg opp vil de gjennomføre et kurs. Vi har ønsket et fast kurs hvert halvår, så alle får sjansen til å lære seg dette vidunderet.

7)      Det er nå døgnåpent på U.Pihl. gjennom eksamenstida. Man kan ikke komme seg inn etter klokka 23, men hvis du er inne før det er det bare å campe hele natta. Eller gå hjem, det går også an.

8)      Det ryktes at ”For Dummies”-bøkene er veldig gode som tilleggspensum, og Studia skal ta inn flere av disse framover. ”GIS for Dummies” (som for tiden er utsolgt, men visstnok kjempeflott) skal komme inn i løpet av neste uke, så da er det bare å løpe og kjøpe.

9)      Siste beskjed: låsen på den ene dodøra i andreetasje på U.Pihl. er ødelagt. Det er mange som har låst seg inne der den siste tida, jeg har selv… eh… en.. en venn.. som har gjort det. Vi tar saken!

10)  Vi må jo ha et punkt ti, så her er en kattunge:

Reklamer

One thought on “Oppdatering fra fagutvalget

  1. Hei – UBBSV (biblioteket) synes det flott å bli nevnt under to – 2 – pkt i oppdateringen fra fagutvalget!!

    Og ja, EndNote er et virkelig godt arbeidsredskap som UB mer enn gjerne gir opplæring i.

    Når det gjelder fordelingen av bøker på UBRB og UBSV er ikke dette nødvendigvis enkelt eller raskt å endre på, men det vi i allefall vil gjøre er å inkludere realfagsbiblioteket i rundturen på biblioteket for SV-100 studentene under neste kurs.

    Og kjære (med)geografer: ta kontakt med biblioteket dersom det er litteratur eller annet dere ønsker tilgang til, søk dere ønsker vi skal hjelpe dere med – eller hva som helst annet innenfor vårt kompetanseområde!

    Så før dere tar juleferie: sjekk ut tjenesten Bestill en bibliotekar på våre hjemmesider – og en riktig God Jul!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s