Eksamensvaner

Hei og god lørdag til dere alle sammen!

Fryktelig mange har kanskje lurt på hvor i all verden mitt innlegg ble av tirsdag som var, men frykt ikke folkens! Her kommer det.

Dagens tema er eksamensvaner. Vi er nå i november, en fryktet måned for de fleste studenter. Eksamenslesingen er i gang for fullt og vi samles inne på trange lesesaler med dårlig luft og klissete tastatur. Noen har kanskje vært flinke til å lese mye og jevnt hele semesteret, men så har du oss som plutselig innser det er noen uker til eksamen. Da er det tid for noen skikkelig skippertak, med andre ord termos, matpakker, mye koffein og gjerne 12 timers dager.

Det å sitte 8-12 timer, kanskje mer, i strekk å lese er noe rygg og nakke spesielt ikke er noe glad i! I gangene og kantinen hører vi stadig om de som sliter med smerter, hodepine, dårlig nakke ++. Derfor tenkte jeg å gi noen råd om hvordan en kan forhåpentligvis forbedre situasjoen litt.

1. Ta deg 10 minutters pause hver time. Tøy gjerne ut de musklene som gir deg ubehag/smerte, gå litt og trekk frisk luft.

2. Pass på at du holder et jevnt blodsukker gjennom dagen og forer din overarbeidet hjerne med sunne, gode, næringsrike matvarer. Da blir kroppen din glad og takker deg ved å ha mindre hodepine, vanskelig mage etc etc. Og det er vel fint, er det ikke?

3. Ta deg tid til å være litt sosial. En time til dagen med andre venner enn pensum er ikke dumt! Det er viktig å koble ut og tenke på litt andre ting. Prøv å ikke la stresset ta over, det er så kjedelig når det skjer.

4. Sov! En god natts søvn hjelper på så mye mer enn skjønnheten. Legg vekk alt av bøker og PC, mobil en times tid før leggetid. Dette kan hjelpe deg å få roet ned før en skal sove, og da sover en gjerne bedre. Det er bedre med fem timer lesing hvor en er opplagt enn ti timer der en er så trøtt at en sygler over notatene sine og ikke husker noe av det neste dag…

Har du noen andre gode eksamensvaner dere gjerne vil dele med dine medstudenter? Legg igjen en kommentar!

Da vil jeg ønske dere lykke til med lesingen og eksamen! :DImage

Smask og dask!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s