Feltkurs

Hei og hopp!

Da befinner jeg meg, sammen med en gjeng andre flotte geografistudenter, på feltkurs i Nordhordland! Vi bor på et herlig lite hotell i Lindås og basen vår er i Nordhordlandshallen i Knarvik. Bussturen frem var en opplevelse uten like, vi fikk kjøre over noen vanvittig flotte broer for eksempel!

I anledning feltkurset tenkte jeg å skrive litt om hva det kan være lurt å ha i kofferten/sekken på naturgeografisk feltkurs og på samfunnsgeografisk feltkurs. Hva man har i kofferten på miljøgeografi, det vet jeg ikke for jeg har aldri prøvd. Men spør gjerne min kjære venn Tone ;) hehehe…

På naturgeografisk feltkurs er det aller viktigste å huske på gummistøvler eller andre GoreTex-sko! Jeg tuller ikke. Du kommer til å bli våt på beina! Nest viktigst er ikke en overraskelse for mange; nemlig regntøy og ull. Ull fra topp til tå (under regnklærne selvsagt). Vil du smiske litt kan du også gjerne pakke kompass, kart og/eller GPS. Da er du naturgeograf to tha bone! En fordel å vite hvordan de hjelpemidlene brukes da. Niste er ikke så viktig fordi Universitetet som regel står for mat. Ørepropper og vanlig toalettsaker, som deodorant og sjampo, anbefales også. Da blir det ofte triveligere å være blant folk, og triveligere for folk å være rundt deg. Sminke kan du egentlig glemme. Det regner bare vekk som regel.

På samfunnsgeografisk feltkurs derimot, kan en være en smule mer forfengelig. Her er det rom for sminke, hårspray, parfyme og å være litt sprekere i klesveien. Her kan det faktisk være en fordel og være ren og pen i tøyet, med tanke på at man har med mennesker å gjøre. Man intervjuer som regel noen, mennesker med både nese og øyne. Prøv å gjøre det så behagelig som mulig for dem! Faren for å bli gjennomvåt er også mindre, fordi en er langt mindre ute i naturen. Så velg skotøy som du liker (om det er GoreTex du liker er det selvfølgelig ikke noe i veien for å bruke det på samfunngeografi). Her, som på naturgeografisk feltkurs, kan også ørepropper anbefales!

Det viktigste med feltkurset en at en lærer masse, blir kjent med syyykt kjekke mennesker og at en skaper flotte studieminner som forhåpentligvis varer livet ut :)

Så kos dere på feltkurs!

Kozz og klemzzz fra Lindås!

Samfunn vs. natur, hva velger du?

Kilde: http://www.jungle.no/Artikler/Intervju/Articles/7-ting-du-aldri-bor-si-pa-et-intervjuKilde: http://www.storm.no/nyheter/litt-regn-spiller-ingen-rolle-3533359.html

Reklamer

2 thoughts on “Feltkurs

  1. Tilbaketråkk: Kjære nye geografistudent | Geografistudenten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s